Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ελκυστικοί για τις φετινές διακοπές θα είναι οι προορισμοί που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους κατά του COVID-19 ταξιδιώτες.

Για πολλούς Αμερικανούς, τα εμβόλια COVID-19 είναι το κλειδί για την επανεκκίνηση των ταξιδιών.

Οι προορισμοί που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού και οι πάροχοι ταξιδιών που έχουν παρόμοια απαίτηση, φαίνεται να δίνουν στους ταξιδιώτες μια ισχυρότερη αίσθηση ασφάλειας.
Κι αυτό θα κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται πιο σίγουροι για την κράτηση μελλοντικών ταξιδιών.

Όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη στις ΗΠΑ από το The Points Guy το 76% όσων σκέφτονται να αποδράσουν είναι περισσότερο πιθανό να ταξιδέψουν σε έναν προορισμό ή με έναν πάροχο που απαιτεί απόδειξη του εμβολίου COVID-19.

Το 67% εκείνων που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο και επιθυμούν να ταξιδέψουν λένε ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν προορισμό ή πάροχο που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πού θα αισθάνονταν ασφαλείς στις διακοπές

Οι πιθανοί ταξιδιώτες που έχουν κάνει το εμβόλιο COVID-19 ή περιμένουν να το κάνουν λένε ότι θα αισθάνονταν ασφαλείς στις διακοπές στα ακόλουθα μέρη:

  • Πόλη ή εθνικό πάρκο (70%).
  • Δημόσια παραλία (59%).
  • Μεγάλη πόλη (50 %).
  • Θέρετρο (45%).
  • Θεματικό πάρκο (32%).
  • Κρουαζιέρα (20%).

Μόνο το 8% δεν θα αισθανόταν άνετα στο ταξίδι σε κανένα από τα παραπάνω.

Έτοιμοι για ταξίδια οι Αμερικανοί

Συνολικά, το 64% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν την επιθυμία να ταξιδέψουν το 2021.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) αυτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν είναι πιθανό να λάβουν το εμβόλιο / ή έχουν ήδη εμβολιαστεί σε σύγκριση με το 64% που δεν έχουν επιθυμία να ταξιδέψει καθόλου.

Σε γενικές γραμμές, οι boomers (ηλικίας 57–75 ετών) και οι Gen Xers (ηλικίας 41–56 ετών) με επιθυμία να ταξιδέψουν είναι πιο πιθανό να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 / ή έχουν ήδη εμβολιαστεί από τους νεότερους (79% και 75%, αντίστοιχα έναντι 70% των νεότερων γενεών).