Η στέρηση των διακοπών πρόκειται να αντικατασταθεί από μια έκρηξη ταξιδιού. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο CNN, ο CEO της Expedia, Peter Kern.

Oι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται για το μελλοντικό τους ταξίδι “πολύ γρήγορα”. Οι κρατήσεις στον ταξιδιωτικό ιστότοπο της Εxpedia για ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό το καλοκαίρι είναι fully booked.

Παράλληλα, αναμένει ότι η Ευρώπη θα ακολουθήσει σύντομα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμών.

Φυσικά, η «κανονικότητα» για τον ταξιδιωτικό κλάδο παραμένει πολύ μακριά λόγω της έλλειψης επαγγελματικών ταξιδιών και του συνεχιζόμενου κλεισίματος πολλών διεθνών συνόρων.

Όμως, οι ταξιδιώτες αναψυχής που επιθυμούν μια απόδραση βοήθησαν στην τόνωση της ζήτησης για αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, Airbnb και αλυσίδες ξενοδοχείων.

Τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται

Στελέχη από τις American Airlines (AAL), United (UAL), Delta (DAL) και JetBlue (JBLU) δήλωσαν ότι έχουν δει έντονη ζήτηση για πτήσεις από ταξιδιώτες αναψυχής. Οι κρατήσεις ήταν ιδιαίτερα δυνατές κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής περιόδου διακοπών, την άνοιξη και το καλοκαίρι.

“Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν οι τρεις καλύτερες εβδομάδες από την πανδημία,” είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines Doug Parker. “Πλησιάζουμε πολύ στα επίπεδα του 2019 στις συνολικές κρατήσεις”

Θετικά μηνύματα από την Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών

Η αυξανόμενη ζήτηση αντικατοπτρίζεται σε δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν αυξηθεί συγκριτικά με ένα χρόνο πριν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα σημεία ελέγχου ασφάλειας των αεροδρομίων των ΗΠΑ την προηγούμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την TSA, από τα 780.000 που ελέγχθηκαν την ίδια ημέρα πέρυσι.

Πάνω από 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πετάξει τις τελευταίες επτά ημέρες. Ταυτόχρονα, πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα ελέγχθηκαν κάθε μία από τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Αυξημένη ζήτηση για Airbnb καταλύματα

Οι κρατήσεις της Airbnb συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχει σαφής προτίμηση για “περιοχές με ζεστό καιρό, μικρές παραλιακές πόλεις και περιοχές σε κρατικά και εθνικά πάρκα.

Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούσαν ακίνητα με εξωτερικούς χώρους ήταν 35 φορές υψηλότερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ταξιδιού πριν από ένα χρόνο.

Η Disneyland ανοίγει

Η Disneyland και το αδελφό της θεματικό πάρκο California Adventure ανακοίνωσαν σχέδια αυτή την εβδομάδα να ανοίξουν ξανά με περιορισμένη χωρητικότητα στις 30 Απριλίου.

Το Disneyland είναι το θεματικό πάρκο της Disney που βρίσκεται στο Anaheim της Καλιφόρνια. Είναι κλειστό για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

“Είναι το τελικό σημάδι ότι τα πράγματα επανέρχονται στο φυσιολογικό για την εταιρεία της Disney”, δήλωσε ο Robert Niles, εκδότης του ThemeParkInsider.com, στο CNN Business της επανέναρξης.