Αναπάντεχη είναι η προτίμηση των Βέλγων τουριστών για την Ελλάδα, που παρά τις οικονομικές της δυσκολίες, παραμένει ψηλά στη λίστα των ταξιδιωτικών τους προορισμών, όπως προκύπτει και από έρευνα της εφημερίδας De Morgen με τίτλο «Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διακοπών περισσότερο από ποτέ». 

Ως ένα ιδανικό περιβάλλον, τη χαρακτηρίζουν οι Βέλγοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι μάλιστα διευκρινίζουν, ότι οι αναταραχές  παρουσιάζονται αποκλειστικά στην Αθήνα, η οποία όμως «δεν προσελκύει παρά ένα μικρό κομμάτι των τουριστών συγκριτικά με τα νησιά».

Επίσης, οι εν λόγω εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων διαβεβαιώνουν, ότι όσοι προτιμήσουν την Ελλάδα σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, πρόκειται να τύχουν ακόμα καλύτερης εξυπηρέτησης, καθώς «όλοι στην Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι ο τουρισμός αποτελεί το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και είναι αποφασισμένοι να τον προστατεύσουν ως κόρην οφθαλμού».

Παρόλα αυτά, επισημαίνουν και την διατήρηση των τιμών στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, κάτι που διατηρεί σταθερό το κόστος των διακοπών.

Κώστας Μπιλιάνης