Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το δικό του μήνυμα υποστήριξης στη βιομηχανία φιλοξενίας, η οποία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, απηύθυνε, λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.

Με ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας επαινεί τους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία φιλοξενίας για τη σκληρή δουλειά και την αντοχή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μεταξύ άλλων, ο Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε: «Η βιομηχανία φιλοξενίας της Βρετανίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories της χώρας και κάτι που θεωρούσαμε ως δεδομένο. Όπως συμβαίνει συχνά, μόνο όταν κάτι πολύτιμο βρίσκεται σε κίνδυνο αναγνωρίζουμε την αξία του».

«Από το Κέιθνες μέχρι την Κορνουάλη και, φυσικά, το Λονδίνο, ξενοδοχεία, εστιατόρια και παμπ βρίσκονται στην καρδιά των κοινοτήτων μας. Ο κλάδος της φιλοξενίας συμβάλλει σημαντικά στη βρετανική οικονομία. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, καθώς στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολούνται περίπου 3,2 εκατ. άνθρωποι άμεσα και άλλα 2,8 εκατ. έμμεσα. Αυτό αντιστοιχεί στο 9% των θέσεων εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η φιλοξενία συμβάλλει στη βρετανική οικονομία με πάνω από 39 δισ. λίρες από άμεσους φόρους και 24 δισ. λίρες ταξιδιωτικά έσοδα», προσέθεσε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας.

«Όλοι είστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε κληθεί ποτέ να διαχειριστείτε. Τα συνεχή μέτρα στο πλαίσιο της ανάσχεσης της πανδημίας ξέρω ότι έχουν πλήξει τον τομέα της φιλοξενίας πιο πολύ από όλους τους περισσότερους άλλους κλάδους», επεσήμανε ο Κάρολος.

Δείτε ολόκληρο το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Κάρολου