Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η MSC Cruises θα εκτελεί κρουαζιέρες από τη Σαουδική Αραβία αυτό το χειμώνα σε συνεργασία με την Cruise Saudi. Την εταιρεία που εργάζεται για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας του βασιλείου.

Ο Φαουάζ Φέρκι, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise Saudi και ο Πιερφράνσκο Βάγκο, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, υπέγραψαν την συμφωνία ορόσημο που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας συνεργασίας.

Τα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Σαουδική Αραβία

  • Το Magnifica από την Τζέντα θα πραγματοποιεί 7ημέρες κρουαζιέρες από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022.
    Οι κρουαζιέρες θα επισκεφθούν τρία λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας. Συμπεριλαμβανομένου του Wajh, της πύλης προς την περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO του AlUla.
  • Η ναυαρχίδα της MSC Cruises το Virtuosa θα κάνει κρουαζιέρα στον Περσικό Κόλπο. Από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022.
    Τα δρομολόγια περιλαμβάνουν το Dammam για επισκέψεις στην όαση Al Ahsa, μια άλλη τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εταιρείες αναμένουν έως και 170.000 επισκέπτες να εξερευνήσουν τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς θησαυρούς της Σαουδικής Αραβίας με τα δύο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises κατά την προσεχή σεζόν 2021-2022.

Οι Σαουδάραβες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στην πατρίδα τους. Και να ανακαλύψουν τα θαύματα της από την άνεση που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα κρουαζιερόπλοιο.

Πτήσεις της Saudia θα εξυπηρετούν διεθνείς ταξιδιώτες για τις κρουαζιέρες

Οι διεθνείς ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν στη Τζέντα μέσω απευθείας πτήσεων από ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς πόλεις που εξυπηρετούνται από τη Saudia, τον αερομεταφορέα του βασιλείου.

Τα προγράμματα πτήσεων θα τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν με την ώρα αναχώρησης και άφιξης των δύο πλοίων.

Η Σαουδική Αραβία εργάζεται για να αυξήσει τον τουρισμό από τότε που άνοιξε τις πόρτες της σε διεθνείς ταξιδιώτες το 2019.

Η Cruise Saudi

Η Cruise Saudi είναι μια επιχείρηση που ανήκει στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων. Έχει συσταθεί για την ανάπτυξη της υποδομής που απαιτείται για μια αγορά κρουαζιέρας κατά μήκος των ακτών της Σαουδικής Αραβίας.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων είναι ο κύριος βραχίονας επενδύσεων του βασιλείου. Παρέχει χρηματοδότηση για έργα που βοηθούν την οικονομία του έθνους.

Η Cruise Saudi επιδιώκει να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας στη Σαουδική Αραβία έως το 2035.