Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις αερομεταφορές και τον τουρισμό επαναπροσδιορίζουν όχι μόνο τις επιλογές των τουριστών, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε προορισμούς όπου υπάρχει οδική πρόσβαση.

Περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκτούν νέα δυναμική, καθώς επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις και στις λεγόμενες greenfield, δηλαδή σε έργα από την αρχή.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Ερμιόνη στην Αργολίδα, η οποία βρίσκεται κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες.

Η περιοχή συγκαταλέγεται στις πλέον κοσμικές και αναπτυσσόμενες τουριστικά στην Ελλάδα και παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για πολυτελή ξενοδοχεία.

Αυτό το ενδιαφέρον έχει προσελκύσει και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση τριών παραθαλάσσιων οικοπέδων στη Σαμπάριζα Ερμιόνης, με προνομιακή ανεμπόδιστη μαγευτική θέα στο νησί της Ύδρας.

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά συνολικά 7 ακίνητα (eAuction IX) και διεξάγεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr.

Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στα θέρετρα του Porto Hydra και του Hydra Beach (2 χλμ.) και κοντά σε πολλές πολυτελείς εξοχικές κατοικίες αλλά και στον παγκοσμίως γνωστό και δημοφιλή προορισμό της Αρχαίας Επιδαύρου. Απέχει 14 χλμ. από το κέντρο της Ερμιόνης, 4 χλμ. από τη Θερμησία, 30 χλμ. από το Πόρτο Χέλι και 175 χλμ. από την Αθήνα.

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών.

Πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας

Στην όμορφη πόλη της Ανδρίτσαινας η οποία αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, βρίσκεται το κεραμοσκεπές κτίσμα του 1935 και το οποίο ανακαινίστηκε το 1990 και στέγαζε το πρώην Ειρηνοδικείο Αδρίτσαινας.

Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής στην οποία κυριαρχεί το απλό, λιτό, αυστηρό και γεωμετρικό ύφος και είναι και αυτό προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του eAuction IX.

Το ακίνητο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας.Το ακίνητο απέχει 233 χλμ. από την Αθήνα, 65 χλμ. από τον Πύργο, 45 χλμ. από τα Κρέστενα, 55 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 80 χλμ από τη Τρίπολη.
Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 244,43 τμ, και των κτισμάτων 362,35 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας μπορεί κανείς να απολαύσει όμορφους περιπάτους στα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσει τα πέτρινα αρχοντικά της και να απολαύσει την θέα από την κεντρική πλατεία στην Ανδρίτσαινα και να επισκεφθεί μία από τις σημαντικότερες, ιστορικότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες της χώρας, τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας που δημιουργήθηκε το 1840.

Δύο αστικά/εμπορικά ακίνητα προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας

Δύο ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία βρίσκονται σε κομβικά σημεία και διατίθενται προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο του Τα ακίνητα στην Αθήνα έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η Πρωτεύουσα παραμένει ελκυστική ως αγορά real estate, με την ανάπτυξη τόσο εμπορικών, τουριστικών και οικιστικών ακινήτων να παραμένει δυναμική.

Το πρώτο ακίνητο, ένα πενταώροφο κτίριο γραφείων βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 88 στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει ι υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και δώμα. Το κτίριο ενδείκνυται για χρήση γραφείων αλλά προσφέρεται και για κατοικία. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και αυτό είναι ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα.

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 17 & Ερμού 64 και προσφέρει θέα στην Ακρόπολη. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε πολυώροφο γωνιακό κτίριο επαγγελματικών χώρων εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, κοντά στην πλατεία Καπνικαρέας.

Απέχει 150 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις «Πολεοδομικού Κέντρου», στις οποίες εμπίπτει το ακίνητο, προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μέσα από ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων γης όπως γραφεία, οικιστικές, τουριστικές, εμπορικές, κ.ά.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και εγγράφων της Α΄Φάσης του eAuction IX είναι η 18η Μαΐου 2021