Tο μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο του COVID-19 και πέρα από αυτό φαίνεται να είναι “ανέπαφο”, όπως προκύπτει από μελέτη της SimpleFlying.

Μάλιστα, αναφέρει 29 τομείς της εμπειρίας των επιβατών πτήσεων που πρόκειται να αλλάξουν.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να λειτουργήσει ως προσχέδιο για αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια παγκοσμίως.

Τι περιλαμβάνουν τα ανέπαφα αεροπορικά ταξίδια :

· Περίπτερα και τερματικοί σταθμοί που μετρούν τα ζωτικά σας σημεία και σας συνδέουν με έναν γιατρό μέσω βίντεο, εάν χρειάζεται. Τέτοιες λειτουργίες έχει το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.

· Ανέπαφο check in και παράδοση αποσκευών. Η βιομετρική αναγνώριση εξαλείφει την ανάγκη σάρωσης επιβίβασης.

·  Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο χωρίς επαφή περιλαμβάνει προηγμένους σαρωτές αμαξώματος, καθώς και σαρωτές σάκων που αφαιρούν την ανάγκη να βγάλετε αντικείμενα όπως υγρά και να τα τοποθετήσετε σε δίσκους.

· Ανέπαφες αγορές μέσω εφαρμογών, ψηφιακών αυτόματων πωλητών και εικονικών «τοίχων αγορών». Οι επιβάτες θα αναγνωρίζονται μέσω βιομετρικών δεδομένων. Τα ψώνια τους θα παραδίδονται απευθείας στα ξενοδοχεία ή στα σπίτια τους.

· Ανέπαφη επιβίβαση, όπως ο πιλότος «bingo boarding» στο Αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου. Ο επιβάτης θα καλείτε μεμονωμένα όταν έρθει η ώρα της επιβίβασης.

· Δεν υπάρχουν πλέον τσέπες στο πίσω μέρος του καθίσματος. Τα  μενού θα εμφανίζονται στις οθόνες του καθίσματος και θα είναι προσβάσιμα ψηφιακά μέσω του τηλεφώνου.

· Αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες, όπως αυτές που αναπτύχθηκαν από την Boeing το 2016, όπου τα υπεριώδη φώτα απολυμάνουν το 99,99% των μικροβίων.

· Σετ ταξιδιού χωρίς άγγιγμα για βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών