Η Ryanair ανακοίνωσε  την έναρξη συνεργασίας της με την Vodafone Ιρλανδίας, μέσω της οποίας η Vodafone θα στηρίξει τις επικοινωνιακές και τεχνολογικές ανάγκες της Ryanair σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας το ticketing, το check-in, το προσωπικό εδάφους, το ιπτάμενο προσωπικό και τα συστήματα πιλότων.

Η Vodafone παρέχει πρόσβαση σε τοπικά και ευρύτερα δίκτυα, τηλεφωνία, σταθερές γραμμές και κινητά 3G και 4G, συντελώντας στην αποτελεσματικότητα της Ryanairσε 189 τοποθεσίες στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική. Επίσης, η συγκεκριμένη συνεργασία θα επιτρέψει την λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών διαχείρισης πληροφοριών στο πιλοτήριο, χωρίς χαρτιά και νέο σύστημα πωλήσεων κατά την διάρκεια της πτήσης, ενόψει του προγράμματος βελτίωσής  “AlwaysGettingBetter”.

Ο διευθυντής τεχνολογίας της RyanairJohnHurley,  δήλωσε:

“Μέσα στα τελευταία 30 χρόνια, η Ryanair έχει φέρει την επανάσταση και έχει εκδημοκρατίσει τα αεροπορικά ταξίδια για τους Ευρωπαίους πολίτες, μεγαλώνοντας στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, με το μεγαλύτερο δίκτυο δρομολογίων, συνδέοντας 189 προορισμούς σε 30 χώρες, με περισσότερα από 1,600 δρομολόγια- και όλα στις χαμηλότερες τιμές. Μέσο του προγράμματος μας “AlwaysGettingBetter”, εξακολουθούμε να βελτιώνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία των πάνω από 90 εκ επιβατών μας τον χρόνο. Η συνεργασία με την Vodafone, θα μας παρέχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη που θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις αναβαθμίσεις άμεσα, συμπεριλαμβάνοντας την έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικών συσκευών διαχείρισης πληροφοριών στο πιλοτήριο, χωρίς χαρτιά, και νέων συστημάτων πωλήσεων κατά την διάρκεια της πτήσης.”

Η διευθύντρια επιχειρήσεων της VodafoneIρλανδίας AnneSheehan δήλωσε:

“ Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι μία από τις πιο σημαντικές για την  Vodafone Ιρλανδίας και είναι δείγμα της στρατηγικής μας να παρέχουμε μεγάλες επιχειρήσεις με συνολικά συστήματα επικοινωνίας ώστε να αποφέρουνε παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα. Κατανοήσαμε την δυναμική και ιδιαίτερη προσέγγισή της  Ryanair, παρέχοντας ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των 189 τοποθεσιών της στην Ευρώπη. Η Ryanair είναι μια εταιρία που φέρνει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις στην βιομηχανία της αεροπορίας και η Vodafone είναι στην ευχάριστή θέση να συνεργαστεί μαζί της ώστε να δυναμώσει αυτήν την πρόοδο ”