Διαδικτυακή δημοπρασία για ένα εισιτήριο στην πρώτη εμπορική αποστολή επιβατών στις 20 Ιουλίου διατίθεται στον ιστότοπο της Blue Origin.

Αυτό αναφέρθηκε σε χθεσινό tweet της εν λόγω εταιρείας.

Ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 19 Μαΐου. Οι προσφορές θα σφραγιστούν, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να δει πόσα άλλα άτομα προσέφεραν.

Ένας μη σφραγισμένος γύρος υποβολής προσφορών θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου.

Η τελική ζωντανή δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνοντας τον διαγωνισμό.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δωρηθούν στο Club for the Future. Πρόκειται για ένα ίδρυμα με επίκεντρο τη νεολαία που προορίζεται να εμπνεύσει τα παιδιά να σπουδάσουν επιστήμη και τεχνολογία.

Η δημοπρατημένη θέση θα είναι η μόνη προς πώληση στο κοινό σε αυτήν την πρώτη πτήση.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει περισσότερα από 600 άτομα που θα πλήρωναν πάνω από 200.000 έως 250.000 $ το καθένα για μια βόλτα στο διάστημα.

Οι επιβάτες πρέπει επίσης να είναι σε θέση να στερεώσουν και να ξεβιδώσουν την ιμάντα καθίσματος σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Ακόμα θα πρέπει να μπορούν να περάσουν έως και μια ώρα και μισή δεμένοι στην κάψουλα με την πόρτα κλειστή και να αντέξουν έως 5,5G σε ισχύ κατά την κάθοδο.

Διαστημικό σκάφος

Το New Shepard, ένα πλήρως αυτόνομο διαστημικό σκάφος που μπορεί να μεταφέρει έως και έξι άτομα.

Έχει λάβει περισσότερες από δώδεκα αυτοματοποιημένες δοκιμαστικές πτήσεις με την καμπίνα άδεια στις εγκαταστάσεις της Blue Origin στο Τέξας.