Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το σύστημα βαθμίδων “φωτεινού σηματοδότη” για ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνει τη σύγχυση των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αποδεικνύει η τελευταία έρευνα του Butter.

Επί του παρόντος, μόνο λίγες χώρες περιλαμβάνονται στον “πράσινο” κατάλογο που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση. Σε αυτές τις χώρες οι παραθεριστές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι κατά την επιστροφή τους.

Παρόλο που η απαγόρευση ταξιδιού έχει αρθεί, η κυβέρνηση δημιούργησε σύγχυση την περασμένη εβδομάδα όταν κυκλοφόρησε μια ενημέρωση. Με αυτή προειδοποιεί τους παραθεριστές να μην ταξιδεύουν σε προορισμούς στον “πορτοκαλί” κατάλογο, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

  • Το 51% μπερδεύεται από το σύστημα βαθμίδων “φωτεινού σηματοδότη”.
  • Το 38% ήταν εν μέρει βέβαιο.
  • Το 31% δεν γνώριζε την ανάγκη καραντίνας.

Το 86% επιθυμεί απαγόρευση ταξιδιού σε “πορτοκαλί” και “κόκκινους” προορισμούς

Η έρευνα του Butter υποδηλώνει ότι αυτή η σύγχυση που προκαλείται από την κυβέρνηση μπορεί να είναι εντελώς περιττή.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει τα ταξίδια σε “πορτοκαλί” και “κόκκινους” προορισμούς ένα αξιοσημείωτο 86% απάντησε ναι.
Προτιμώντας να υπάρχει μόνο ένας κατάλογος προορισμών όπου μπορούν να ταξιδέψουν.

“Οι τελευταίες κυβερνητικές πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια σε προορισμούς πορτοκαλί λίστας έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση, λέει ο Τίμοθι Ντέιβις συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Butter.

Λόγω της αβεβαιότητας η απόφαση για ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι είναι πιθανό να είναι της τελευταίας στιγμής”.