Η Αίγυπτος θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες που έχουν λάβει πλήρεις δόσεις εγκεκριμένων νέων εμβολίων κορωνοϊού να εισέλθουν χωρίς να λάβουν τεστ PCR, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικά κωδικοποίησης QR ότι έχουν λάβει τις πλήρεις δόσεις ενός από τα έξι εμβόλια Covid-19 εγκεκριμένα από την Αίγυπτο και τον ΠΟΥ τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή τους.

Όσοι από χώρες επηρεάζονται από παραλλαγές κορωνοϊού θα υποβληθούν σε γρήγορη δοκιμή κατά την άφιξη, ενώ όλοι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν μια δοκιμή PCR.

Στις 24 Ιουνίου, η Αίγυπτος ανέφερε 466 νέες περιπτώσεις κορωνού, φθάνοντας το σύνολο της σε 278.761. Ωστόσο, αξιωματούχοι και ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός αριθμός των λοιμώξεων είναι πολύ υψηλότερος, αλλά δεν αντικατοπτρίζεται στα κυβερνητικά στοιχεία λόγω των χαμηλών ποσοστών δοκιμών και του αποκλεισμού των ιδιωτικών αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Η Αίγυπτος άρχισε πολλούς περιορισμούς στις αρχές του μήνα και ελπίζει να προσελκύσει επισκέπτες φέτος, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει συνήθως το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.