Χάσμα μεταξύ των δύο φύλων επικρατεί όσον αφορά στα ταξιδιωτικά σχέδια και προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, οι άντρες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολύ περισσότερα και να κάνουν πιο τολμηρά ταξιδιωτικά σχέδια για να αντισταθμίσουν το χαμένο χρόνο συγκριτικά με τις γυναίκες. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Quicken Inc.

Πιο αναλυτικά, οι Αμερικανοί άνδρες έχουν την τάση να κάνουν περισσότερες και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές καθώς οι ΗΠΑ βγαίνουν σταδιακά από το lockdown.

Παράλληλα, τείνουν να δαπανήσουν σημαντικά περισσότερα χρήματα για ταξίδια και διακοπές από ό, τι οι γυναίκες.

Ενώ οι άνθρωποι σχεδιάζουν την επιστροφή τους στα καλοκαιρινά ταξίδια φέτος, οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν πολύ στις προσδοκίες τους για το τι θα σημαίνει.

Περισσότερο από το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδια για διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, οι μισοί σκοπεύουν να κάνουν περισσότερα από ένα ταξίδι.

Η έρευνα της Quicken αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί (43%) των ερωτηθέντων αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό από τις γυναίκες να προετοιμάζουν ταξίδια με μεγάλο προϋπολογισμό.

Μεγάλα ταξιδιωτικά σχέδια

Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι από ό, τι στο παρελθόν:

  • Περισσότερο από το 75% είναι λόγω της αντίδρασής τους λόγω COVID-19.
  • 42% επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές το 2020.
  • 36% επειδή εξοικονόμησαν επιπλέον χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • 25% επειδή αισθάνονται την επίδραση του πληθωρισμού στο κόστος ταξιδιού.

Ποιοι θα ξοδέψουν τα περισσότερα στα ταξίδια

Γιατί οι γυναίκες θα ξοδέψουν λιγότερα φέτος για διακοπές.

  • Από όσες που σχεδιάζουν να ξοδέψουν λιγότερα από 1.000 $ στις διακοπές τους φέτος, το 21% ήταν άντρες. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 33%.
  • Από αυτούς που σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα από 7.500 $ στις διακοπές τους, το 4% ήταν γυναίκες. Για τους άντρες το ποσοστό κυμαίνεται στο 8%.
  • Ορισμένες γυναίκες παραλείπουν το ταξίδι εντελώς. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μην σχεδιάζουν ταξίδια διακοπών αυτό το καλοκαίρι ή να μην είναι σίγουρες (27% γυναίκες έναντι 18% άνδρες)

Η αυτοφροντίδα προέχει στα ταξίδια

Οι γυναίκες εστιάζουν στην αυτο-φροντίδα αυτό το καλοκαίρι και ταξιδεύουν για διαφορετικούς λόγους από τους άνδρες. Περίπου το 29% των γυναικών ανέφερε ότι σχεδιάζει να κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία ως πράξη αυτο-φροντίδας, σε σύγκριση με μόνο το 17% των ανδρών.

«Είναι σαφές ότι η πανδημία Covid δημιούργησε πεντακάθαρη ζήτηση για ταξίδια και βλέπουμε τους ανθρώπους να επενδύουν τα χρήματά τους σε κάποιο άξιο χρόνο», δήλωσε η CMO QuickenLinda Itskovitz. “Αλλά η μετάβαση στο” κανονικό “ταξίδι θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα προσωπικά οικονομικά των ανθρώπων.”

Τύπος διακοπών

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θέλουν να επικεντρωθούν στην ψυχική ευεξία και να ξοδεψουν χρόνο με φίλους και οικογένεια που δεν έχουν δει.

Το 24% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε σε μια χαλαρωτική παραλία και περίπου το ένα τέταρτο των ανδρών και των γυναικών σχεδιάζουν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους. Μόνο το 6% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να πάει σε μια πόλη ή διακοπές με πολιτιστικές δράσεις.

Του χρόνου……το Παρίσι

Οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο πρόθυμοι να πάνε στο εξωτερικό τώρα. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι το καλοκαίρι των διεθνών ευρωπαϊκών διακοπών.

Από αυτούς που ταξιδεύουν, το 70% των ερωτηθέντων ταξιδεύουν μόνο στο εσωτερικό, με το 16% εκείνων να λένε ότι θα είχαν πάει στο εξωτερικό εάν τα πράγματα ήταν πιο ανοιχτά.

Άλλο ένα 11% δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα προχωρήσουν για διακοπές εκτός ΗΠΑ. Οι άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να κάνουν διεθνή ταξιδιωτικά σχέδια με το 23% να αναφέρουν ότι θα ταξιδέψουν είτε διεθνώς όσο και εσωτερικά ή μόνο διεθνώς.

Να ταξιδέψω ή να μην ταξιδέψω

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είτε δεν ταξιδεύουν ή εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι εάν θα ταξιδέψουν. Από αυτούς που δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν, το 41% ανέφερε λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, με το 28% να λέει ότι δεν αισθάνονται άνετα να ταξιδεύουν όσο υφίσταται η πανδημία.