Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ευέλικτες επιλογές πληρωμής ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, σύμφωνα με έκθεση της Amadeus.

Η έκθεση αποκαλύπτει πώς το “Pay When You Fly” (PWYF), που εφαρμόζεται από διάφορες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, είναι κορυφαία επιλογή για το 39% των καταναλωτών. Κι αυτό σε σύγκριση με το 36% που επιλέγουν να πληρώσουν κατά τη στιγμή της κράτησης και με το 24% που επιλέγουν προγράμματα αγορών-τώρα-πληρωμής-αργότερα.

Ανάγκη ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στα ταξίδια

  • Το 81% των ταξιδιωτών λένε ότι ο κίνδυνος ακυρώσεων λόγω της πανδημίας αποτελεί εμπόδιο στην κράτηση ταξιδιού.
  • Το 46% λένε πώς η αβεβαιότητα επιστροφής χρημάτων αποτελεί εμπόδιο.
  • Το 62% δηλώνει ότι θα επιλέξει ένα σύστημα PWYF για να αποφύγει οδυνηρές διαδικασίες επιστροφής χρημάτων.

Η Amadeus αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες θα ξοδέψουν 36% περισσότερα σε ένα ταξίδι με  πρόγραμμα PWYF. Καθώς και να προσθέσουν άλλες υπηρεσίες, όπως γεύματα και αποσκευές.

“Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση για την ανάκαμψη των ταξιδιών και η βιομηχανία μας πρέπει να χτίσει εμπιστοσύνη σε κάθε ευκαιρία, λέει ο Μπαρτ Τόμπκινς επικεφαλής του τμήματος πληρωμών της Amadeus.

Πιστεύουμε ότι το PWYF θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών. Ενθαρρύνοντας τον προγραμματισμό ταξιδιών και τις κρατήσεις. Ακόμη και στο αβέβαιο περιβάλλον με μεταβαλλόμενους κυβερνητικούς περιορισμούς.

Η νέα προσέγγιση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κρατήσεις υψηλότερης αξίας. Κι αυτό γιατί οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν μόνο όταν είναι σαφές ότι η πτήση θα αναχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί.”

Η Lufthansa διεύρυνε το PWYF για πτήσεις εντός Ευρώπης για εταιρικούς ταξιδιώτες τον Μάρτιο. Μια επέκταση ενός προγράμματος που προσφέρθηκε σε μια ομάδα εταιρικών πελατών για μερικά χρόνια.

Η British Airways Holidays προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα κρατήσεων πληρωμής τώρα. Επίσης η easyJet Holidays επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πληρώνουν για ταξίδια σε δόσεις.