Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κυβέρνηση στην Ουαλία -μετά την Αγγλία και την Σκωτία– ανακοίνωσε ότι θα χαλαρώσει τους περισσότερους περιορισμούς Covid-19.
Συμπεριλαμβανομένης και της άρσης καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από πορτοκαλί προορισμούς από τις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, το ενημερωμένο σχέδιο ελέγχου της Ουαλίας από την κυβέρνηση, εξακολουθεί να προειδοποιεί για τα διεθνή ταξίδια.

Να αποφεύγονται τα μη μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια

«Τα μέτρα για την αποτροπή εισαγωγής νέων μολύνσεων από COVID-19, ειδικά νέες παραλλαγές ως αποτέλεσμα των διεθνών ταξιδιών είναι σημαντικά.

Και θα παραμείνουν μέρος όσων απαιτούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδο προειδοποίησης μηδέν, αναφέρεται στο έγγραφο.

Η ισχυρή συμβουλή μας εξακολουθεί να είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια».

Στο επίπεδο επιφυλακής 1, από τις 17 Ιουλίου

Από τις 17 Ιουλίου, η Ουαλία θα μεταβεί στο επίπεδο επιφυλακής 1. Που σημαίνει ότι έως έξι άτομα μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους σε ιδιωτικές κατοικίες και καταλύματα διακοπών.

Οι οργανωμένες εσωτερικές εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν για καθήμενου έως 1.000 άτομα και ορθίους έως 200 άτομα.

Από τις 7 Αυγούστου, η χώρα αναμένεται να βρίσκεται σε επίπεδο προειδοποίησης μηδέν. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι χώροι θα μπορούν να ανοίξουν και οι περισσότεροι – αλλά όχι όλοι – περιορισμοί θα καταργηθούν.