Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Hines πλειοδότησε στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε νωρίτερα για το πολυτελές  ξενοδοχείο Out of The Blue Capsis Elite Resort στην στην περιοχή Αγία Πελαγία της Κρήτης.

Το σχήμα της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων προσέφερε 125,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας. Η Prodea προσέφερε 86,8 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς 49,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο διαγωνισμός δεν έχει κλειδώσει 100% καθότι οι πρώην ιδιόκτητες ενδέχεται να προσφύγουν κατά της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort που ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2006, τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τις πιστώτριες τράπεζες πριν από έναν χρόνο.

Η πρόσκληση διενέργειας ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ” δημοσιεύθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 18 Μαΐου.

Και περιελάμβανε τη διενέργεια τεσσάρων ανεξάρτητων δημοσίων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, τους προμηθευτές και τις Τράπεζες αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα απαρτίζεται από 42 κτήρια, τα οποία διαθέτουν χώρους συνολικής επιφάνειας 45.254,70 τ.μ. με δωμάτια, εγκαταστάσεις εστίασης, χώρους υποδοχής, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις υπαίθριων και αθλητικών δραστηριοτήτων, 39 πισίνες κ.ά.