Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά από πανδημία, απώλεια εισοδήματος, ελλείψεις πιλότων και προσωπικού, οι αεροπορικές εταιρείες τα έχουν δει όλα τα τελευταία χρόνια. Αλλά, τώρα υπάρχει μια νέα ανησυχία.

Στις ΗΠΑ οι αερομεταφορείς λένε ότι υπάρχει έλλειψη καυσίμου. Κυρίως στα αεροδρόμια μικρού έως μεσαίου μεγέθους στα δυτικά.
Και οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να προσθέσουν στάσεις ανεφοδιασμού. Ή να δίνουν καύσιμα σε περιοχές όπου η προσφορά είναι περιορισμένη.

Η Delta Air Lines είπε ότι η Ρίνο στην Νεβάδα, είναι η πιο πληγείσα τοποθεσία, καθώς δόθηκε περισσότερος χώρος στους αγωγούς στη βενζίνη και το ντίζελ και λιγότερο στα καύσιμα αεριωθούμενων αεροπλάνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η καθυστέρηση οφείλεται επίσης στην έλλειψη οδηγών φορτηγών καθώς και στα φορτηγά ανεφοδιασμού καυσίμων.

Οι πολιτικοί στη Νεβάδα ανησυχούν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να περιορίσει τη ροή των τουριστικών δολαρίων.

Η American Airlines ζήτησε από τους πιλότους να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καύσιμα κατά τη διάρκεια ταξιδιών λόγω πιθανής κρίσης, σύμφωνα με το κανάλι CNBC.

“Οι καθυστερήσεις παράδοσης καυσίμων στα αεροσκάφη της American Airlines επηρέασαν αρχικά τις πόλεις των δυτικών ΗΠΑ. Αλλά τώρα αναφέρονται σε σταθμούς μας σε ολόκληρη τη χώρα, λέει ο Τζον Ντάντλεϋ διευθύνων σύμβουλος πτήσεων της εταιρείας.

Οι αναμένεται να συνεχιστούν έως τα μέσα Αυγούστου”.