Σύνταξη: tourismtoday.gr

H Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας της KAYAK, κατακτώντας τον τίτλο του ιδανικότερου νησιωτικού προορισμού για διακοπές στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, με βάση τη μηχανή αναζήτησης ταξιδιών, η Μύκονος αναδεικνύεται ως το πιο ακριβό νησί, ξεπερνώντας ακόμη και τα νησιά της Σκανδιναβίας σε επίπεδο μέσης τιμής ξενοδοχείων.

Με δεδομένο ότι οι περιορισμοί σταδιακά αίρονται και τα σύνορα στην Ευρώπη ανοίγουν ξανά, πολλοί ταξιδιώτες ονειρεύονται μια απόδραση δίπλα στη θάλασσα. Οι αναζητήσεις πτήσεων στην Ευρώπη για νησιωτικούς προορισμούς έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 προ πανδημίας, κατά 11%.

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι ζεστές θερμοκρασίες κατά τους μήνες υψηλής ζήτησης, οι αμμουδερές παραλίες, καθώς και οι λογικές τιμές ξενοδοχείων, εστιατορίων, φαγητού και μετακινήσεων χαρίζουν στην Κρήτη την πρώτη θέση ως το ιδανικό νησί για διακοπές. Η Τενερίφη έρχεται δεύτερη με πολύ καλές θερμοκρασίες, φθηνές τιμές ξενοδοχείων και μια εκπληκτική ποικιλία φυσικών μονοπατιών για τους λάτρεις της φύσης, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Κύπρος. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Λανθαρότε και η Γκραν Κανάρια στην Ισπανία.

Πρωταγωνιστεί η μεγαλόνησος

Μάλιστα, η Κρήτη πρωταγωνιστεί και στη λίστα με τους νικητές στις υποκατηγορίες της κατάταξης της KAYAK για τα καλύτερα νησιά στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι νικητές ανά κατηγορία είναι:

  • Το καλύτερο νησί για διακοπές στην παραλία: Κρήτη, Ελλάδα
  • Το καλύτερο νησί για διακοπές με παιδιά: Κρήτη, Ελλάδα
  • Το καλύτερο νησί για διακοπές με άσκηση: Τενερίφη, Ισπανία
  • Το καλύτερο νησί για απομόνωση: Χιουμά, Εσθονία
  • Το καλύτερο νησί για διακοπές κατά τους μήνες χαμηλής ζήτησης: Κανάρια Νησιά, Ισπανία
  • Ο καλύτερος νησιωτικός προορισμός για οικονομικές διακοπές: Τένεδος, Τουρκία