Σε μια σημαντική ώθηση για την ανοικοδόμηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας , η Microsoft και η OYO ανακοίνωσαν μια πολυετή στρατηγική συνεργασία για τη συν-ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών ταξιδιού και φιλοξενίας επόμενης γενιάς.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την πρόσφατη στρατηγική επένδυση της Microsoft σε μετοχικό κεφάλαιο ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (37 εκατ. INR) σε OYO.

Προχωρώντας, οι εταιρείες θα αναπτύξουν τώρα λύσεις χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft που θα προσανατολιστούν προς όφελος των πελατών που λειτουργούν μικρές και μεσαίες βιτρίνες ξενοδοχείων και σπιτιών σε όλο τον κόσμο.

«Συνδυάζοντας τη δύναμη του Azure με τη στοίβα τεχνολογίας και προϊόντων που αναπτύχθηκε από την OYO, ανυπομονούμε να επιταχύνουμε την καινοτομία στα ταξίδια και τη φιλοξενία», δήλωσε ο Anant Maheshwari, πρόεδρος της Microsoft India.

Μιλώντας για τη νέα συμφωνία, ο Abhinav Sinha, Global COO and CPO στα OYO Hotels and Homes είπε: «Αυτή η συμμαχία με τη Microsoft θα επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων μας στα χέρια των μικρών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο μέσω ένα ολοκληρωμένο τεχνολογικό οικοσύστημα διαθέσιμο στο cloud για επιχειρήσεις στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου ».

Οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία της OYO για τη διαχείριση της εμπειρίας των επισκεπτών τους και θα εκτελούν λειτουργίες απρόσκοπτα μαζί με την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα του Azure.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας, η OYO θα αναπτύξει εμπειρίες Smart Room για ταξιδιώτες στην πλατφόρμα της, συμπεριλαμβανομένων premium και εξατομικευμένων εμπειριών στο δωμάτιο, όπως αυτόματο check-in που υποστηρίζεται από ένα ψηφιακό μητρώο αφίξεων και αναχωρήσεων μαζί με έξυπνες κλειδαριές που διαχειρίζονται IoT και εικονική βοήθεια χρησιμοποιώντας το Azure IoT, σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση.

Επιπλέον, η OYO θα αρχίσει να μοιράζεται τον υπάρχοντα φόρτο εργασίας στο Microsoft Azure, θα υιοθετήσει τη σουίτα Microsoft 365 για καλύτερη συνεργασία και παραγωγικότητα και θα μεταβεί στο GitHub Enterprise για ασφαλή επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης.