Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς επαγγελματίες ταξιδιώτες (58%) δηλώνουν ότι τα ταξίδια για εργασία θα εξακολουθήσουν να είναι περιορισμένα το 2021.

Μόνο το 4% των επαγγελματικών ταξιδιωτών πιστεύουν ότι θα επιστρέψουν σε επίπεδα προ πανδημίας.

Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Snowpad.

Ο αριθμός των επαγγελματικών ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα μηνιαία εξερχόμενα επαγγελματικά ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε 243.000 τον Μάρτιο του 2020, έναντι σχεδόν 750.000 τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, ορισμένοι εργαζόμενοι παραμένουν αισιόδοξοι. Το 38% πιστεύει ότι κάποια μορφή επαγγελματικών ταξιδιών θα συνεχιστεί το 2021, παρά τους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν.

Ταυτόχρονα, το 48% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ως λόγο για λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια. Η συχνότερη εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και να βοηθήσει τους οργανισμούς να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους.

Δύσκολες οι συμφωνίες με πελάτες

Ωστόσο, η έρευνα του Showpad δείχνει ότι η πανδημία έχει καταστήσει πιο δύσκολο το κλείσιμο συμφωνιών με πιθανούς πελάτες. Ο λόγος είναι αποφάσεις που τέθηκαν σε αναμονή (47%) ή αλλαγή κριτηρίων απόφασης (36%).