Καθώς η κατάσταση του COVID-19 φαίνεται να είναι υπό έλεγχο, η Γερμανία έχει αφαιρέσει την Ινδία και άλλες 13 χώρες από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Οι άλλες χώρες είναι το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία – η περιοχή Αλγκάρβε, το Νεπάλ, η Νότια Αφρική, το Μαλάουι, το Λεσότο και το Εσβατίνι.

Oι χώρες έχουν επιλεγεί με βάση την εξάπλωση του COVID-19 στις αντίστοιχες περιοχές. Η έκθεση ετοιμάστηκε από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), μια γερμανική υπηρεσία για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών.

Το RKI σημείωσε: “Οι ταξιδιώτες που έχουν μείνει στο παρελθόν σε περιοχή υψηλού κινδύνου πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εξέτασης, εμβολιασμού ή ανάρρωσης και, σε περίπτωση χρήσης μεταφορέα, να προσκομίσουν την απόδειξη για τον σκοπό της μεταφοράς.”

Η απόφαση σημαίνει ότι οι Ινδοί ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να βρίσκονται σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. Το μόνο που χρειάζονται οι ταξιδιώτες είναι η απόδειξη ανάρρωσής τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης PCR.