Τον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό κοινό αλλάζει την προσέγγισή του στα ταξίδια εν μέσω του COVID-19, ανέλυσε σε νέα έρευνά της η Momentive (πρώην SurveyMonkey).

Όπως αποκάλυψε, περισσότεροι από τους μισούς (51%) των εμβολιασμένων ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν κάνει κράτηση ταξιδιού τους τελευταίους 18 μήνες.

Το 38% όσων είχαν κλείσει ταξίδια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το είχαν κάνει πριν από έναν έως τρεις μήνες, έναντι 29 % που είχαν το έκανε αυτό τον προηγούμενο μήνα.

Μεταλλάξεις και εμβόλια

Το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ που είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο είναι 55,9 %. Αυτό αναφέρει το εργαλείο παρακολούθησης εμβολίων του Reuters.

Ταυτόχρονα, το 64,9 % έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

-Το 62% όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «ανησυχούν περισσότερο» για τα ταξίδια στο σημερινό κλίμα λόγω της μετάλλαξης Delta.

-Περισσότεροι από τους μισούς (51%) των εμβολιασμένων δήλωσαν ότι είχαν κλείσει το ταξίδι τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

-Τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τα εμβολιασμένα άτομα (40% έναντι 24%) να πουν ότι ο COVID-19 δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες.

– Ένα μεγαλύτερο μέρος των εμβολιασμένων ερωτηθέντων (71%) δήλωσαν ότι ανησυχούν περισσότερο για τα ταξίδια τώρα, λόγω της μετάλλαξης Delta. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα μη εμβολιασμένα άτομα είναι 46%.

Πώς έχει αλλάξει όλη η εμπειρία της πανδημίας τις προσωπικές συνήθειες των ανθρώπων όταν πρόκειται για ταξίδια;

  • Ποσοστό 71% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είχαν δημιουργήσει μια νέα συνήθεια που σχετίζεται με τα ταξίδια εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Μερικοί μάλιστα λένε ότι θα κάνουν αυτές τις πρακτικές μόνιμες.

• Το 35% σχεδιάζει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα για τις διακοπές του.

• Το 28% σχεδιάζει να ταξιδέψει πιο τοπικά.

• Το 20% θα κάνει μόνο διακοπές με αυτοκίνητο.

  • Το 53 % είπε ότι η πανδημία τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν απλώς να απολαύσουν τις διακοπές τους σε τοπικό επίπεδο ή να μείνουν στο σπίτι εντελώς.
  • Το 34 % των συνολικών ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ταξιδεύουν τώρα πιο τοπικά λόγω της πανδημίας του COVID-19.
  • Μεταξύ εκείνων που δεν έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια εν μέσω της πανδημίας, το 39 % δήλωσε ότι θέλει να κάνει συνήθεια να ταξιδεύει τοπικά στο μέλλον.

Συνήθειες ως προς τη διαμονή

Πριν από τρεις μήνες, το 72% των Αμερικανών έκανε κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Ωστόσο ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 61% τον περασμένο μήνα.

Ομοίως, οι κρατήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων μειώθηκαν από 26% που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν έως τρεις μήνες σε μόλις 20% τον περασμένο μήνα.

Δημοφιλής η κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα εξακολουθεί να θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη μορφή ταξιδιού. Το 51 % των ερωτηθέντων το κατέταξαν στις δύο κορυφαίες ταξιδιωτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον κίνδυνο COVID-19. Ακολουθούν τα αεροπορικά ταξίδια (39 %) και η δημόσια συγκοινωνία (38%). Τα οδικά ταξίδια θεωρούνται ως ο λιγότερο επικίνδυνος τρόπος μεταφοράς, με το 21 % των συμμετεχόντων στην έρευνα να τα επιλέγουν ως πρώτα ή δεύτερα.