Καθώς η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα έχει κάνει έντονη την εμφάνισή της, η ζήτηση για ταξιδιωτική ασφάλιση συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο αριθμός των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον όρο «ταξιδιωτική ασφάλιση» έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020 στα μέσα Αυγούστου. Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων InsureMyTrip.

Πολλοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εκφράζουν ανησυχία για το επίπεδο κάλυψης που παρέχεται εάν βρεθούν θετικοί στον Covid. Αυτό αναφέρει η Tiffany Layne, ιδρύτρια της LaVon Travel & Lifestyle με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σε απάντηση, οι πάροχοι ταξιδιωτικών ασφαλίσεων έχουν αυξήσει την προστασία τους με επίκεντρο τον Covid σε πολλά μέτωπα.

Αρκετοί παρέχουν πολύ πιο ολοκληρωμένη κάλυψη ταξιδιού για ακυρώσεις που προκαλούνται από διάγνωση Covid, καραντίνα και άλλα γεγονότα.

Η Travelex, για παράδειγμα, κατηγοριοποιεί τώρα τον Covid ως καλυπτόμενη ασθένεια στα τυποποιημένα ταξιδιωτικά της συμβόλαια.

Όπως αποκαλύπτει το InsuranceMyTrip’s Walch, ένα τυπικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να επιστρέψει έναν ταξιδιώτη μεταξύ 4% και 10% του συνολικού κόστους ταξιδιού.