Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι για τις 1.133 άδειες ATOL που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, 871 έχουν πλέον ανανεωθεί.

Αφήνει ακόμη 118 ακόμη στη διαδικασία, ανέφερε.

Συνολικά υπάρχουν πλέον 1.517 εγγεγραμμένοι κάτοχοι ATOL, με 661 να ανανεώνονται τον Μάρτιο του 2022.

Με 217 επιχειρήσεις να κάνουν αίτηση τις δεκατέσσερις ημέρες πριν από την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου, η βρετανική αρχή πολιτικής αεροπορίας προέτρεψε εκ νέου τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ανανεωθούν τον Μάρτιο του 2022 να υποβάλει αίτηση πολύ νωρίτερα πριν από την προθεσμία λόγω του απαιτούμενου χρόνου επεξεργασίας.

Επιχειρήσεις που δεν επιτρέπουν την εύλογη προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την προθεσμία κινδυνεύουν να μην μπορούν να λάβουν κρατήσεις που προστατεύονται από ATOL.

Ο Michael Budge, επικεφαλής της αδειοδότησης ATOL στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε:

“Κατανοούμε την πίεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ταξιδιωτικές εταιρείες που συνεργάστηκαν μαζί μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανανέωσης. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας συνέχισε να εφαρμόζει το τρέχον πλαίσιο ATOL κατά την επεξεργασία των τελευταίων ανανεώσεων. ”

“Το σχέδιο ATOL υπάρχει τελικά για την προστασία των καταναλωτών και ως εκ τούτου είναι πιο σημαντικό από ποτέ ότι η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επικεντρώνεται στην κατάλληλη προστασία των χρημάτων των πελατών”.