Η ενεργή και δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του www.visitgreece.gr, όπως Facebook | Google+ | YouTube | Twitter | Flickr Group | Foursquare, από τις αρχές του 2010, οδηγεί στη δημιουργία του Visit Greece Blog κάνοντας το επόμενο βήμα για την ακόμη πιο ζωντανή παρουσία της πατρίδας μας στο διαδίκτυο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προβάλλοντας την Ελλάδα των διαφορετικών εμπειριών όλο το χρόνο, καθώς και των αυθεντικών ανθρώπων, καλεί τους επιφανείς Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, παγκοσμίως γνωστούς επαγγελματίες του τουρισμού, φημισμένους travel bloggers αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΟΤ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να μοιραστούν τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες, φωτίζοντας τις ιδιαίτερες ομορφιές της χώρας μας.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζεται το μήνυμα άλλων blog ή site που προβάλλουν την Ελλάδα μας, συλλέγοντας ενδιαφέρον πληροφοριακό υλικό για τον ταξιδιώτη.

Το blog.visitgreece.gr ενθαρρύνει το σχολιασμό, το διάλογο και τη συμμετοχή, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδρούν μέσα από ενδιαφέροντα άρθρα, φωτογραφίες ή βίντεο. Με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται το ιστολόγιο και αναπτύσσεται η διαδραστικότητά του.
Όποιος επισκέπτεται το blog.visitgreece.gr μπορεί να εγγραφεί ως guest blogger.

Ανδρέας Αλειφέρης