Η εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών FCM ανέφερε αύξηση 89% στις εταιρικές κρατήσεις ταξιδιών από τη Σιγκαπούρη. Αυτό έρχεται πίσω από την ανακοίνωση Vaccinated Travel Lanes, επίσης γνωστή ως VTL που εφαρμόστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Είναι ένα σημαντικό άλμα προς εταιρικά ταξίδια, το οποίο έχει επιδείξει εντυπωσιακά κέρδη καθώς διπλασίασε τις ταξιδιωτικές κρατήσεις της FCM στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εταιρικά ταξίδια θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να ανακάμψουν. Ωστόσο, αναμένουμε ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί ειδικά προς το τέλος του έτους, καθώς οι ταξιδιωτικές προθέσεις των εταιρειών και των ταξιδιωτών παραμένουν υψηλές, ειδικά σε προορισμούς VTL », δήλωσε η Vicki Parris, αντιπρόεδρος για την επιτυχία των πελατών στην Ασία. «Για κρατήσεις εκτός Σιγκαπούρης, η Γερμανία ανέβηκε τρεις θέσεις και είναι πλέον ο κορυφαίος προορισμός, αντικαθιστώντας τις ΗΠΑ ως τον κορυφαίο προορισμό».

Μια ανάλυση των δεδομένων της FCM αποκάλυψε ότι σχεδόν το 100% των ατόμων που επιστρέφουν από το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη βρίσκονται σε πτήσεις VTL. Οι ταξιδιώτες έχουν αλλάξει από πτήσεις εκτός VTL ή έχουν μεταφερθεί από άλλες γερμανικές πόλεις σε πτήσεις VTL από τη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο, ώστε να μπορούν να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη χωρίς ανάγκη καραντίνας.

«Βλέπουμε μια πολύ θετική προοπτική με εταιρικούς ταξιδιώτες πρόθυμους να αγκαλιάσουν τα VTL. Τα εταιρικά ταξίδια και η αντίστοιχη εμπειρία των πελατών αποκτούν νέα πνοή. Με την πανδημία να επηρεάζει τις σχέσεις και την ψυχική ευημερία, παρατηρήσαμε επίσης μια αλλαγή στον σκοπό των ταξιδιών μεταξύ των πελατών μας », δήλωσε η Parris.

Ενώ οι άδειες αναψυχής, συνήθως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του όγκου κρατήσεων της FCM στο παρελθόν, η FCM είδε μια τεράστια αύξηση στις κρατήσεις πελατών για αυτούς τους λόγους τον Σεπτέμβριο, η οποία αντιπροσώπευε το ένα τρίτο των συνολικών κρατήσεων.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι Ευρωπαίοι ομογενείς που δεν έχουν δει τις οικογένειές τους τους τελευταίους 18 μήνες. Ενώ πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν το VTL Σιγκαπούρης-Γερμανίας για επαγγελματικές ανάγκες, αρκετοί ταξιδιώτες βρήκαν επίσης την ευκαιρία είτε να συναντηθούν με την οικογένειά τους είτε να προσθέσουν λίγες μέρες αναψυχής στο ταξίδι.

Για να τονώσουν τη ζήτηση και τη δραστηριότητα για αυτά τα δρομολόγια, οι αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις VTL μείωσαν τους ναύλους των οικονομικών θέσεων κατά μέσο όρο κατά 60%.

Οι τιμές των εισιτηρίων business class αυξήθηκαν κατά 15% καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να ανακτήσουν έσοδα από επιχειρήσεις και μεμονωμένους εταιρικούς ταξιδιώτες που είναι λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές.