Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κινέζικου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , η Κίνα μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της στις αρχές του 2022, εάν εμβολιάσει πάνω από το 85% του πληθυσμού της μέχρι τότε.

Τα τρέχοντα μέτρα ελέγχου της επιδημίας κατά του COVID-19 στην Κίνα έχουν κερδίσει πολύ χρόνο για να παράγουν αρκετά εμβόλια και να εμβολιάσουν ανθρώπους , δήλωσε ο Gao Fu, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Εάν το ποσοστό εμβολιασμού φτάσει πάνω από 85% στις αρχές του 2022, θα υπάρξουν λίγες λοιμώξεις και κανένας από τους μολυσμένους δεν θα είναι σε σοβαρή κατάσταση ή θα πεθάνει.

Επιπλέον, η μολυσματικότητα του κορωνοϊού μειώνεται επίσης, σύμφωνα με τον Gao.

«Μέχρι τότε, γιατί να μην ανοίξουμε;» είπε ο αξιωματούχος.

Όταν ο επιπολασμός και το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 μοιάζουν περισσότερο με εκείνο της γρίπης και φαίνεται ότι θα συνυπάρχει με ανθρώπους, οι προσπάθειες εξάλειψης του ιού θα είναι ένας παρατεταμένος πόλεμος, είπε.

«Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε περισσότερους ανθρώπους, να αναπτύσσουμε νέα εμβόλια και κυρίως να παράγουμε αποτελεσματικά φάρμακα».