Η Ισπανία διευκόλυνε τις διαδικασίες εισόδου για ταξίδια από τον Κόλπο μετά τη βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας και την πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολιασμών, τόσο στην Ισπανία όσο και στην περιοχή.

Οι επιβάτες απο Σαουδική Αραβία,  Κατάρ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία για τουριστικούς σκοπούς χωρίς να χρειαστούν διαγνωστικό έλεγχο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ασυλίας , δηλαδή οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν ανεξάρτητα από το να έχουν εμβολιασμό, διαγνωστικό ή πιστοποιητικό ανάρρωσης, ανέφερε η ανακοίνωση της Spain Tourism.

Ωστόσο, πριν ταξιδέψουν στην Ισπανία (ακόμη και σε διαμετακόμιση) όλοι οι επιβάτες πρέπει να έχουν τον κωδικό QR ο οποίος λαμβάνεται μετά τη συμπλήρωση του εντύπου ελέγχου υγείας (FCS στα ισπανικά), διαθέσιμο στην Ισπανία Travel Health.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κωδικό FCS QR στον ιστότοπο Travel Health της Ισπανίας ή μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Οι αεροπορικές εταιρείες ή οι ναυτιλιακές εταιρείες ενδέχεται να ζητήσουν τον κωδικό FCS QR πριν από την επιβίβαση και το προσωπικό των συσκευών ελέγχου στα αεροδρόμια και τα λιμάνια στο σημείο άφιξης θα ελέγξει επίσης τον κωδικό QR.

Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας ή οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου της υγείας κατά την άφιξή τους στην Ισπανία, μπορούν να καλέσουν στο +34 910 50 30 50 ή να στείλουν ένα email στη διεύθυνση spth@sanidad.gob.es, ανέφερε.