Οι ηγέτες του τουρισμού από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν ξανά για τη Σύνοδο των Υπουργών UNWTO , WTTC & WTM στο WTM Λονδίνο αυτόν τον Νοέμβριο, για να δεσμευτούν να επενδύσουν στο βιώσιμο μέλλον του κλάδου.

Η σύνοδος κορυφής είναι η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση των υπουργών τουρισμού και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του WTM London – της κορυφαίας παγκόσμιας εκδήλωσης για την ταξιδιωτική βιομηχανία. Υπουργοί, ηγέτες της βιομηχανίας, επιχειρηματίες και ειδικοί καλούνται να λάβουν μέρος.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η WTM London συνεργάζονται για να φιλοξενήσουν μια σύνοδο κορυφής υψηλού επιπέδου, εστιάζοντας σε βασικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Η Σύνοδος Κορυφής του 2021 θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν τρόπους για να βελτιώσουν καλύτερα και να επενδύσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού.

Η Σύνοδος Υπουργών του UNWTO, WTTC & WTM 2021 θα προσφέρει μια πρακτική πλατφόρμα για τους ηγέτες του τουρισμού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και να εξερευνήσουν επενδυτικές ευκαιρίες, ενώνοντας τους ηγέτες του κλάδου και τους κορυφαίους στοχαστές για να εξετάσουν το βιώσιμο μέλλον του τουρισμού και τον ουσιαστικό ρόλο που στοχεύει «πράσινες επενδύσεις» θα συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο διευθυντής της έκθεσης WTM στο Λονδίνο, Simon Press, δήλωσε:

« Αυτή θα είναι η 15η Σύνοδος Κορυφής Υπουργών και, όπως και με προηγούμενες εκδηλώσεις, όσα θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν θα αποδειχθούν υψίστης σημασίας. Γνωρίζουμε πόσοι προορισμοί βασίζονται στην τουριστική βιομηχανία για οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία.

« Ωστόσο, ταυτόχρονα, αυτή η ευημερία απειλείται από τις καιρικές συνθήκες που γίνονται όλο και πιο ακραίες – όπως διαπιστώθηκε στην πρόσφατη κάλυψη ειδήσεων για πλημμύρες, κύματα καύσωνα, πυρκαγιές και άλλα φαινόμενα. Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα. Απαιτείται επείγουσα δράση τώρα για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον κόσμο και τους ανθρώπους που βασίζονται στα ταξίδια και τον τουρισμό.

« Αυτή θα είναι η δεύτερη ευκαιρία για υπουργούς και ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας να συναντηθούν μετά την πανδημία και είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική πλατφόρμα για τη διερεύνηση των καλύτερων τρόπων συνεργασίας.

” Η Σύνοδος Υπουργών υπόσχεται σημαντική συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, για την ώθηση της δράσης για το καλό των κοινοτήτων που υποστηρίζουμε και του περιβάλλοντος .”

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili είπε:

« Η Παγκόσμια Αγορά Ταξιδιών παρέχει στον UNWTO μια μοναδική πλατφόρμα για να φέρει κοντά την πολιτική επιρροή των κυβερνήσεων και των ηγετών του δημόσιου τομέα και τον δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα. Η Σύνοδος Υπουργών 2021 δεν θα μπορούσε να είναι πιο έγκαιρη και θα αποτελέσει ένα σχέδιο για την προώθηση των επενδύσεων στο βιώσιμο μέλλον του τουρισμού, μία από τις βασικές προτεραιότητες του UNWTO καθώς καθοδηγούμε την παγκόσμια επανεκκίνηση του τομέα ».

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson δήλωσε:

« Αυτή η Σύνοδος Κορυφής έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και θα προσφέρει ένα ζωτικό φόρουμ για τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή ιδεών για το 2021 και μετά, καθώς αρχίζουμε να ανακάμπτουμε από αυτήν την παγκόσμια πανδημία. Ο στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να αυξήσει τα οφέλη και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί ο τουρισμός για τους προορισμούς και η φετινή Σύνοδος Υπουργών θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες των επισκεπτών, της βιομηχανίας, του περιβάλλοντος και των κοινοτήτων υποδοχής ».

Η Σύνοδος Υπουργών UNWTO, WTTC & WTM-Investing in Tourism’s Sustainable Future πραγματοποιείται στην Παγκόσμια Σκηνή WTM στο WTM London από τις 10: 30-12: 30 την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.

Η Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών είναι διαθέσιμη για να συμμετάσχει οποιοσδήποτε έχει εγγραφεί στο WTM London.