Kάθε ρεκόρ “έσπασε” η ζήτηση για περίεργα καταλύματα τύπου Airbnb, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα από την Confused.com.

Τα πιο περίεργα σπίτια στην Airbnb

Bubble Σουίτα, Μεξικό

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Bubble Suite στο Μεξικό. Με 174 £ τη βραδιά, αυτή η φανταχτερή εκδοχή του glamping βρίσκεται στη διάσημη χώρα κρασιού του Μεξικού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για  μια ολόκληρη σειρά κτιρίων σε φούσκα. Αν και είναι ιδανικό για να αποκοιμηθείτε έχοντας δίπλα σας ένα μπουκάλι κρασί, κοστίζει 167% περισσότερο από άλλα ενοικιαζόμενα δύο υπνοδωματίων στην περιοχή.

Dreamy Tropical House, Χαβάη

Το δεύτερο πιο παράξενο στην κατάταξη Airbnb κατάλυμα είναι το Dreamy Tropical Treehouse, στη Χαβάη. Πρόκειται για ένα δεντρόσπιτο με θέα 360 μοιρών σε μια τροπική ζούγκλα. Αυτό το απομονωμένο μέρος θα σας κοστίσει 217 £ τη βραδιά, που είναι μόνο 34 £ ακριβότερα από τα τυπικά Airbnb σας στην περιοχή.

Seashell House, Μεξικό

Τέλος, δύο γιγάντια κοχύλια σε ένα μεξικανικό νησί στην Καραϊβική θάλασσα είναι αυτό που σας περιμένει στο The Seashell House. Σε αντίθεση με τα άλλα κοχύλια που μπορεί να βρείτε στην κοντινή παραλία, αυτό δεν θα έχει “ξεβραστεί” μέχρι το πρωί, γεγονός που κάνει το κόστος των 216 λιρών τη βραδιά ακόμη πιο αξιόλογο.

Τα πιο ακριβά πιο περίεργα Airbnb

Από όλα τα Airbnb που αναλύσαμε, το Treehouse Blue Mountains στην Αυστραλία ήταν το πιο δαπανηρό. Η διαμονή σε αυτό το κατάλυμα κοστίζει 1.272,48 £ τη βραδιά, δηλαδή 613% πάνω από τον μέσο όρο της περιοχής.

Αν θέλετε να ξεφύγετε με φίλους, το Sharma Springs είναι το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο στη λίστα μας. Με κόστος 750 £ τη βραδιά, αυτή η μισή βίλα, μισό δεντρόσπιτο στο Μπαλί προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στη ζωή για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε μέσα στα φύλλα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Bird Island. Το δικό σας νησί για να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με απόλυτη άνεση και απόλυτη ιδιωτικότητα. Αυτό το μοναδικό Airbnb βρίσκεται μέσα σε μια από τις πιο όμορφες ατόλες στο Μπελίζ και μπορεί να γίνει δικό σας με 575 £ τη βραδιά.

Τα πιο προσιτά περίεργα μέρη για να μείνετε

Αποδεικνύεται ότι το φθηνότερο πιο περίεργο Airbnb είναι η Cabana Floripa, η οικολογική κατοικία της Βραζιλίας χρεώνει μόνο 16 £ τη βραδιά. Για αυτό το μικρό ποσό, λαμβάνετε τοίχους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα μπουκάλια, βιτρό παράθυρα, έπιπλα με νέα χρήση και μια πραγματική αίσθηση περιπέτειας σε αυτό το μοναδικό στο είδος του καταφύγιο.

Στη λίστα μας ως το δεύτερο πιο προσιτό Airbnb είναι το Iconic Cube House στην Ολλανδία. Με 26 £ τη βραδιά, θα νιώθετε σαν να μένετε σε ένα έργο μοντέρνας τέχνης ακριβώς στο κέντρο της πολυσύχναστης κοινωνικής σκηνής του Ρότερνταμ.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Bamboo Eco Cottage στο Μπαλί με 47 £ τη βραδιά. Αν και είναι ελαφρώς πιο ακριβό, αυτό είναι εξαιρετική αξία δεδομένου ότι μένετε με ζωντανό μπαμπού που αλλάζει κάθε μέρα.