Μέσα στις επόμενες αρκετές εβδομάδες, η Νότια Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε ανθρώπους από τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια.

Οι περιορισμοί στα σύνορα για πλήρως εμβολιασμένους διακρατικούς ταξιδιώτες θα αρθούν από τις 23 Νοεμβρίου.

Οι ταξιδιώτες από όλες τις άλλες πολιτείες και περιοχές που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Νότια Αφρική πρέπει επίσης να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο χρόνος καραντίνας για τις σωστά εμβολιασμένες αφίξεις στο εξωτερικό θα μειωθεί επίσης από 14 ημέρες σε επτά ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο.

Οι μη εμβολιασμένες διεθνείς αφίξεις θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Το κρατικό όριο για τις συναθροίσεις κατ’ οίκον θα αυξηθεί από 20 σε 30 επισκέπτες. Η εντολή της μάσκας, ωστόσο, θα παραμείνει σε ισχύ σε εσωτερικούς χώρους και οι παρόντες περιορισμοί πυκνότητας και δραστηριότητας δεν θα αλλάξουν.

Όταν το κράτος φτάσει στο 90% των διπλών εμβολιασμών, οι διατάξεις καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις στο εξωτερικό θα καταργηθούν σταδιακά. Περαιτέρω περιορισμοί θα αρθούν στην πολιτεία εκείνη τη στιγμή, αν και οι δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων και της κατανάλωσης αλκοόλ, θα περιοριστούν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Ο κανονισμός για τις μάσκες θα παραμείνει σε ισχύ σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου όπως νοσοκομεία και γηροκομεία. Ο πρωθυπουργός Στίβεν Μάρσαλ δήλωσε ότι η πολιτεία είναι πιθανό να έχει ξεπεράσει το όριο του 80% πλήρως εμβολιασμένου μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, με το όριο του 90% να αναμένεται να επιτευχθεί πριν από τα Χριστούγεννα.