Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιωτικές δαπάνες θα επανέλθουν στα προ της πανδημίας επίπεδα έως το 2024 το νωρίτερο, προέβλεψε η εταιρεία στρατηγικής έρευνας αγοράς Euromonitor.
Και προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Η επικεφαλής της Ταξιδιωτικής Έρευνας της Euromonitor Caroline Bremner, δήλωσε μιλώντας στην WTM ότι υπήρξε μια παγκόσμια μείωση των ταξιδιωτικών δαπανών κατά 75% πέρυσι.
Είπε πως το καλύτερο σενάριο είναι ότι οι ταξιδιωτικές δαπάνες θα ανακάμψουν στα προ της κρίσης επίπεδα έως το 2024. Αλλά όπως προειδοποίησε «θα είναι μια μακρά, σκληρή ανάκαμψη.

Εάν έχουμε νέες παραλλαγές που είναι πιο ανθεκτικές στα εμβόλια, αυτό θα καθυστερήσει περαιτέρω την κατάσταση».

Η Ευρώπη ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που ανέκαμψε από την πανδημία. Βοηθούμενη από την κυκλοφορία του εμβολίου και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, το οποίο επέτρεψε στους ανθρώπους να ξεκινήσουν ξανά τα ταξίδια.

Τα στατιστικά στοιχεία του Euromonitor δείχνουν ότι οι διαδικτυακές ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5% πέρυσι. Και οι διαδικτυακές πωλήσεις αντιστοιχούν στο 54% παγκοσμίως.

  • Σχεδόν ένας στους τέσσερις (39%) του κλάδου δήλωσε ότι επενδύει στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας.
  • Το 53% των ταξιδιωτικών εταιρειών εστιάζουν σε χαρακτηριστικά βιωσιμότητας για να καθοδηγήσουν πρωτοβουλίες και στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs).