Η Finnair προετοιμάζεται για το συνεχιζόμενο αναμενόμενο σταδιακό άνοιγμα της Ασίας και σχεδιάζει να εξυπηρετήσει σχεδόν 100 προορισμούς στην Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο, η οποία ξεκινά στις 27 Μαρτίου 2022.

Η Finnair θα ανοίξει νέα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων προς το Μπουσάν στο Νότο Κορέα, Τόκιο Χανέντα, Ντάλας στις Η.Π.Α., και επίσης θα έχει για πρώτη φορά καλοκαιρινό προορισμό το Σαπόρο.

« Ανυπομονούμε να συνεχίσει ο κόσμος να ανοίγει ξανά », λέει ο Ole Orvér, Chief Commercial Officer της Finnair. « Πριν από την πανδημία, η Ιαπωνία ήταν μεγαλύτερη ενιαία αγορά μας έξω από το σπίτι μας στην αγορά της Φινλανδίας, και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σε πέντε προορισμούς στην Ιαπωνία. Ανοίγουμε επίσης μια νέα διαδρομή προς το Busan στη Νότια Κορέα, επιδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευσή μας να προσφέρουμε τις καλύτερες και πιο βιώσιμες συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του κόμβου μας στο Ελσίνκι. ”

« Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε το δίκτυό μας στις ΗΠΑ προσθέτοντας το Ντάλας ως νέο προορισμό. Οι πελάτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετικές συνδέσεις με άλλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής μέσω του εκτεταμένου δικτύου του συνεργάτη της συμμαχίας μας, της American Airlines », λέει ο Ole Orvér.

Εάν το επιτρέψουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η Finnair θα συνεχίσει τις πτήσεις και στους πέντε προορισμούς στην Ιαπωνία που εξυπηρετούσε πριν από την πανδημία – Τόκιο, Οσάκα, Ναγκόγια, Φουκουόκα και Σαπόρο – και θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Συνολικά, η Finnair θα πραγματοποιεί έως και 40 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Ελσίνκι και Ιαπωνίας το καλοκαίρι του 2022.

Η Finnair πετά καθημερινά προς το Τόκιο Ναρίτα και τη Χανέντα, προσφέροντας συνολικά 14 εβδομαδιαίες συχνότητες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η Finnair πετά επίσης καθημερινά στη Ναγκόγια και την Οσάκα και θα εισάγει διπλές ημερήσιες εφημερίδες στην Οσάκα τον Ιούνιο.

Το δρομολόγιο Sapporo της Finnair θα εισαχθεί για τη θερινή περίοδο για πρώτη φορά με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες και η Fukuoka στη Νότια Ιαπωνία εξυπηρετείται με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η Finnair συνδέει πελάτες με βασικές μεγαλουπόλεις της Ασίας, πετώντας στη Σαγκάη και καθημερινά στο Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ, τη Σιγκαπούρη και την Μπανγκόκ. Η Finnair προσφέρει καθημερινές πτήσεις προς το Δελχί από τον Ιούνιο. Το νέο δρομολόγιο Busan στη Νότια Κορέα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο με τρεις εβδομαδιαίες συχνότητες.

Στη Βόρεια Αμερική, η Finnair θα πετάξει στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη και θα ανοίξει μια διαδρομή προς το Ντάλας ως νέο προορισμό. Το Ντάλας θα προστεθεί στο δίκτυο από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 και θα λειτουργεί τέσσερις φορές την εβδομάδα, με εξαιρετικές συνδέσεις με το συνεργαζόμενο δίκτυο της American Airlines της Finnair.

Καθώς η διηπειρωτική κίνηση αυξάνεται, η Finnair θα ενισχύσει επίσης το ευρωπαϊκό της δίκτυο από το Ελσίνκι με ομαλές συνδέσεις με περισσότερες από 70 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων προορισμών Ζάγκρεμπ και Λάρνακας.

Η Finnair προσφέρει διπλές καθημερινές πτήσεις σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, η Βιέννη, η Ζυρίχη, το Γκντανσκ και το Μιλάνο, και ακόμη περισσότερες καθημερινές συχνότητες προς Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρσοβία, Βρυξέλλες, Αγία Πετρούπολη καθώς και σε πόλεις της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής.

Το αεροδρόμιο του Ελσίνκι επεκτείνεται, με τη νέα είσοδο του Τερματικού 2, την αίθουσα αφίξεων και το ταξιδιωτικό κέντρο με τις νέες ρυθμίσεις στάθμευσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ανοίγουν τον Δεκέμβριο του 2021 και νέος χώρος ελέγχου ασφαλείας και check-in ανοίγει το καλοκαίρι του 2022. Η επέκταση του αεροδρομίου υποστηρίζει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών της Finnair με ομαλές και αξιόπιστες μεταφορές στο Ελσίνκι.