Η Eurowings διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην επικείμενη αναδιοργάνωση της ευρωπαϊκής εναέριας κυκλοφορίας. Με το άνοιγμα μιας νέας βάσης στη Στοκχόλμη, η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa αναπτύσσει τώρα τις υπηρεσίες της στη Βόρεια Ευρώπη για πρώτη φορά.

Από τον Μάρτιο του 2022, η Eurowings θα τοποθετήσει αρχικά πέντε αεροσκάφη Airbus A320 στη σουηδική πρωτεύουσα.

Η Στοκχόλμη θα γίνει έτσι η ενδέκατη τοποθεσία της Eurowings στην Ευρώπη – και η πέμπτη βάση εκτός της εγχώριας αγοράς της Γερμανίας, μετά την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την Πράγα, την Πρίστινα και το Σάλτσμπουργκ.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται από την Eurowings Europe, την πανευρωπαϊκή πτητική λειτουργία της Eurowings.

Με την αυξημένη παρουσία της στα «Σκανδιναβικά», η Eurowings δεν δημιουργεί μόνο καλύτερες συνδέσεις με τη Σουηδία, ειδικά με δημοφιλείς ηλιόλουστους προορισμούς στη Νότια Ευρώπη. Η κίνηση φέρνει επίσης νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και συνεπώς σημαντικό κίνητρο για την απασχόληση στη σκανδιναβική αγορά αερομεταφορών.

Η Eurowings ξεκινά τώρα μια αρχική διαδικασία αιτήσεων για πληρώματα για τη νέα της βάση στη Στοκχόλμη. Σε ένα πρώτο βήμα, η αεροπορική εταιρεία έχει διαφημίσει περίπου 150 νέες θέσεις εργασίας, περίπου 100 για πληρώματα καμπίνας και περίπου 50 για το πιλοτήριο.

Προκειμένου να ξεκινήσουν οι πτητικές λειτουργίες, πληρώματα από την Eurowings Europe στη Βιέννη θα αναπτυχθούν αρχικά από τη Στοκχόλμη από τον Μάρτιο. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, οι πτήσεις θα εκτελούνται αποκλειστικά από τοπικά πληρώματα.

Τα μέλη του πληρώματος που ήδη πετούν για την Eurowings Europe θα έχουν προνομιακά δικαιώματα μεταφοράς στη μητρόπολη της Σκανδιναβίας σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς της εταιρείας.

Η Eurowings θα μεταφέρει τους επισκέπτες της απευθείας από τη Στοκχόλμη σε περίπου 20 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη για πρώτη φορά από τις 27 Μαρτίου 2022.

Οι πρώτες δημοσιευμένες διαδρομές από τη Στοκχόλμη περιλαμβάνουν δημοφιλείς ηλιόλουστους προορισμούς στη Νότια Ευρώπη, όπως η Πάλμα στη Μαγιόρκα των Βαλεαρίδων, το Αλικάντε και Μάλαγα στην Ισπανία, Φάρο στην Πορτογαλία και Νίκαια στη Νότια Γαλλία.

Ως προορισμούς πόλεων, η Eurowings προσθέτει αρχικά στο πρόγραμμά της τις μητροπόλεις του Βερολίνου, της Βαρκελώνης, της Ρώμης και της Κοπεγχάγης, καθώς και το Μπέρμιγχαμ, το Γκντανσκ και την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πρίστινα.