Η Χαβάη έχει αρχίσει να υποδέχεται διεθνείς επισκέπτες σύμφωνα με τους νέους ισχύοντες κανονισμούς των ΗΠΑ που τέθηκαν σε ισχύ στις 8 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες εκτός ΗΠΑ που ταξιδεύουν απευθείας στη Χαβάη από διεθνή προορισμό πρέπει να προσκομίσουν τόσο έγγραφο εμβολιασμού όσο και αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 (NAAT ή αντιγόνο). Αυτό πρέπει να γίνει εντός τριών ημερών από την επιβίβαση σε πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν θα υπάρχουν πρόσθετες απαιτήσεις της Πολιτείας της Χαβάης για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν απευθείας στη Χαβάη από υπερπόντια τοποθεσία.

Πριν από την αναχώρησή τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιβάτες θα ελεγχθούν από τις αεροπορικές εταιρείες. Εάν οι διεθνείς επιβάτες δεν πληρούν και τα δύο πρότυπα και οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πληρούν μία από τις δύο προϋποθέσεις, θα τους απαγορεύεται η επιβίβαση.

Για τους εγχώριους ταξιδιώτες, το πρόγραμμα Safe Travels Hawaii παραμένει σε ισχύ.

Οι τρέχουσες απαιτήσεις της Χαβάης για ασφαλή ταξίδια για εγχώριους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία λογαριασμού Safe Travels Hawaii σε ψηφιακή συσκευή.
  • Εισαγωγή λεπτομερειών ταξιδιού.
  • Συμπλήρωση εντύπου υγείας.
  • Επιβεβαίωση ότι όλες οι πληροφορίες είναι σωστές.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακάμψουν την υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα της πολιτείας με έναν από τους δύο τρόπους:

  • Είτε ανεβάζοντας ένα έγγραφο εμβολιασμού.
  • Ή ανεβάζοντας ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT.

Το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί από αξιόπιστο ταξιδιωτικό συνεργάτη (TTP) εντός 72 ωρών από την αναχώρηση για την Πολιτεία της Χαβάης.