Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία διακοπών της Γερμανίας θα προσφέρει στο μέλλον μια νέα, πιο βιώσιμη ιδέα catering.

Η Eurowings λαμβάνει ολοένα και περισσότερο υπόψη την προμήθεια προϊόντων και εστιάζει σε πιο εντατική συνεργασία με προμηθευτές βιώσιμων, κατά προτίμηση περιφερειακών προϊόντων.

«Η αποφυγή των απορριμμάτων είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του πιο βιώσιμου προϊόντος μας κατά την πτήση. Έχουμε επανασχεδιάσει το ενσωματωμένο μας πρόγραμμα λιανικής με μεγάλη προσοχή στην προέλευση των προϊόντων, στη βιώσιμη συσκευασία και σε συνεργασία με συνεργάτες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα στο επίκεντρο. Μέχρι το 2050, το 100% των συσκευασιών μας επί του σκάφους θα είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά », δήλωσε η Lorenza Maggio, Αντιπρόεδρος του Customer Experience & Marketing της Eurowings.

Η Eurowings χρησιμοποιεί ήδη ξύλινους αναδευτήρες και χάρτινα κύπελλα αντί για τις πλαστικές εναλλακτικές τους, και σε μεγάλο βαθμό κάνει χωρίς συσκευασία σελοφάν στις προσφορές της στο Wings Shop.

Επίσης ψηλά στην ατζέντα είναι η μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τροφίμων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Eurowings αποφάσισε, μεταξύ άλλων, μια εξαιρετική καμπάνια: η αεροπορική εταιρεία εισάγει ένα «Happy Hour» στην τελευταία πτήση κάθε ημέρας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα, όπως σάντουιτς ή σνακ με έκπτωση 50%. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η Eurowings θα αποκτά δεδομένα από κάθε πτήση και θα προσαρμόζει συνεχώς τα φορτωμένα ποσά στην πραγματική ζήτηση προκειμένου να μειώσει τα απόβλητα.

Ως μέρος του Ομίλου Lufthansa, η Eurowings έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο 50% σε σύγκριση με το 2019 έως το 2030 και να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στο πλοίο και στο έδαφος μέχρι το 2050.

Αλλά η βιωσιμότητα δεν σταματά στις εκπομπές άνθρακα. Τα κοινωνικά και κοινωνικά ζητήματα αποτελούν ένα άλλο σημαντικό μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Eurowings. Αντίστοιχα, η αεροπορική εταιρεία εξετάζει επίσης την κοινωνική βιωσιμότητα κατά την επιλογή των εταίρων συνεργασίας και των προϊόντων της στο αεροσκάφος.

Περισσότερες επιλογές και βιωσιμότητα στο Wings Bistro

Οι επιβάτες της Eurowings θα έχουν μια ευρύτερη ποικιλία από vegan και χορτοφαγικά σνακ και γεύματα στο Wings Bistro στο εξής – βίγκαν ρολά με επιλεγμένα τοπικά συστατικά, για παράδειγμα.