Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του σε μη πολίτες τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron στη χώρα, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανόνες εισόδου .

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στα σπίτια τους θα τεθούν τώρα σε αυστηρότερο καθεστώς καραντίνας και μπορούν να υποβληθούν σε αμφιλεγόμενη τηλεφωνική παρακολούθηση από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχουν το νέο στέλεχος.

Τα μέτρα, που ισχύουν για δύο εβδομάδες, εγκρίθηκαν την Κυριακή από το υπουργικό συμβούλιο. Δύο άνθρωποι στο Ισραήλ διαγνώστηκαν με την παραλλαγή Omicron, έναν εξαιρετικά μεταλλαγμένο και μολυσματικό ιό COVID-19 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλοι οι Ισραηλινοί που εισέρχονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν όταν φτάσουν και στη συνέχεια να μπουν αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι.

Οι εμβολιασμένες αφίξεις πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες σε καραντίνα και στη συνέχεια να κάνουν άλλη μια εξέταση PCR. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα επιτρέπει την έξοδο από την καραντίνα. Όσοι δεν κάνουν το δεύτερο τεστ πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.