Η παραλλαγή Omicron προκαλεί προβλήματα στην ιταλική τουριστική βιομηχανία ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται ο αριθμός των ακυρώσεων ταξιδιών για διακοπές των Χριστουγέννων. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων.

Πιο αναλυτικά, η Ρώμη αναμένει πτώση 70% στις αφίξεις ξενοδοχείων σε σύγκριση με το 2019. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για ξεναγούς είναι ήδη μειωμένη κατά 80% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία.

“Αυτή τη στιγμή, μόνο 350 από τα 1200 ξενοδοχεία είναι ανοιχτά στη Ρώμη. Δεν υπάρχει ίχνος Αυστριακών, Γερμανών και Γάλλων τουριστών μετά το κλείσιμο που επέβαλαν οι κυβερνήσεις τους”. Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρώμης, Giuseppe Roscioli.

Το κύμα των ακυρώσεων ήταν ένα “κρύο ντους” για τον ιταλικό τουρισμό, ο οποίος είχε μια νέα αρχή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

«Ανάμεσα στους ξένους τουρίστες, που αντιστοιχούσαν στα δύο τρίτα των αφίξεων πριν από την πανδημία, οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες έχουν εξαφανιστεί, καθώς και Ρώσοι και Άραβες», είπε ο Roscioli.

Επίσης, ενώ οι 4 πτήσεις που συνδέουν το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι γεμάτες, οι τουρίστες από τη Νότια Αμερική έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

Ανησυχία για κρατήσεις τη χειμερινή περίοδο

Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων στην Ιταλία και τις γειτονικές χώρες, οι ξενοδόχοι στα ορεινά θέρετρα της βόρειας Ιταλίας ανησυχούν για τη χειμερινή περίοδο.

Διαμαρτύρονται για μείωση του αριθμού των κρατήσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η πανδημία επιβραδύνει επίσης την άφιξη εποχικών εργαζομένων από το εξωτερικό, τους οποίους χρειάζεται απεγνωσμένα ο χειμερινός τουρισμός.