Σύνταξη:tourismtoday.gr

Οι ελπίδες του κλάδου ότι η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις των τεστ Covid-19 για ταξίδια αναβλήθηκαν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Οι μολύνσεις από την Omicron αυξάνονται. Και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ενισχύσει τους εσωτερικούς περιορισμούς μετά τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει τους περιορισμούς στις 5 Ιανουαρίου. Οι ηγέτες του κλάδου την παροτρύνουν να εγκαταλείψει τις απαιτήσεις για τεστ σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Ανησυχίες για τους περιορισμούς ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε Ευρώπη

Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία ότι οι περιορισμοί για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη θα μπορούσαν να επεκταθούν πέρα ​​από κάθε χαλάρωση των απαιτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήδη οι περισσότεροι προορισμοί της ΕΕ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της φάσης Omicron της πανδημίας.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν περιορίσει την είσοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο από την περασμένη εβδομάδα. Και οι περιορισμοί σε άλλα μέρη της Ευρώπης αυξάνονται.

ABTA: Αμεση άρση των περιττών ταξιδιωτικών περιορισμών

Η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) ζήτησε «την άμεση άρση των περιττών ταξιδιωτικών περιορισμών». Καθώς και «προσαρμοσμένες επιχορηγήσεις χειμερινής ανθεκτικότητας για τον ταξιδιωτικό τομέα, παρόμοιες με αυτές που ανακοινώθηκαν για τη φιλοξενία».

Ο Λουκ Πέτερμπριτζ, διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της ABTA, είπε ότι η κυβέρνηση «αγνόησε για άλλη μια φορά τον άμεσο αντίκτυπο των αποφάσεων πολιτικής στις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα διεθνή ταξίδια».

Πρότεινε ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση ακούει». Και επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε επειγόντως υπουργούς να συνεργαστούν μαζί μας για να βρούμε λύσεις για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στη ζωή».