Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Kingdom Holding Company (KHC) με έδρα τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση ποσοστού 23,75% στο Four Seasons Hotels and Resorts σε θυγατρική της Cascade Investment για 2,21 δις δολάρια.

Η απόφαση της εταιρείας να πουλήσει, στόχο έχει τη δημιουργία απόδοσης για τους επενδυτές.

«Η θυγατρική της KHC θα συνεχίσει να κατέχει μερίδιο 23,75% στην Four Seasons. Και θα παραμείνει σθεναρά προσηλωμένη στην εταιρεία. Καθώς και τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της μέσω της συνεχιζόμενης εκπροσώπησης της στο Διοικητικό Συμβούλιο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα έσοδα από τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθούν για την:

  • Πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.
  • Αύξηση των θέσεων της KHC σε ορισμένες από τις υπάρχουσες επενδύσεις της.
  • Αποπληρωμή μέρους χρέους της.

Η συναλλαγή αποτιμά το Four Seasons στα 10 δις δολάρια. Το μερίδιο της Cascade Investment θα αυξηθεί στο 71,25%.

Κεφαλαιοποιώντας την έκρηξη των πολυτελών ταξιδιών

Όπως ανακοίνωσε η KHC, από το 2207 η Four Seasons ανήκει σε μια από τις θυγατρικές της μαζί με αυτή της Cascade Investment, που κατέχει τα περιουσιακά στοιχεία του Bill Gates και του Isadore Sharp, του ιδρυτή της Four Seasons.

Οι νέοι ιδιοκτήτες επένδυσαν στην επέκταση της εταιρείας, ανοίγοντας ακίνητα σε νέες αγορές, κεφαλαιοποιώντας την έκρηξη των πολυτελών ταξιδιών.

Η Four Seasons διαχειρίστηκε 74 ξενοδοχεία όταν την ανέλαβε η Cascade και η Kingdom Holding και τώρα λειτουργεί 121 ακίνητα, με άλλα 50 υπό ανάπτυξη.
Με την υποστήριξη των μετόχων της, η Four Seasons έχει γίνει πλέον ο κορυφαίος όμιλος πολυτελούς φιλοξενίας, λειτουργώντας ξενοδοχεία και θέρετρα και κατοικίες σε 47 χώρες και με περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους.