Η JetBlue ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εταιρικούς πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων για επαγγελματικά ταξίδια και να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας.

Η Biogen, η Deloitte, η ICF και η Salesforce είναι οι πρώτοι πελάτες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα Sustainable Travel Partners της JetBlue προσφέρει στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων. Ο αερομεταφορέας χρησιμοποιεί επί του παρόντος βιώσιμα καύσιμα σε δρομολόγια από τα αεροδρόμια του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες και η JetBlue σχεδιάζει να επεκταθεί στα βορειοανατολικά.

Η JetBlue σχεδιάζει επίσης να παρέχει δεδομένα εκπομπών με βάση τις πραγματικές πτήσεις των ταξιδιωτών και τη μέση καύση καυσίμου του αερομεταφορέα σε αυτές τις διαδρομές. Η αεροπορική εταιρεία εργάζεται για να συμπεριλάβει δεδομένα ταξιδιωτικών εκπομπών στο εργαλείο Net Zero Cloud της Salesforce για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Sustainable Travel Partners.

Ο αερομεταφορέας είπε επίσης ότι θα βοηθήσει τους πελάτες να αναπτύξουν στρατηγικές για τη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους ταξίδια και οι συμμετέχοντες θα λάβουν αντιστάθμιση άνθρακα σε πτήσεις εσωτερικού που εκτελούνται από την JetBlue.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει προγράμματα βιωσιμότητας για εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Air Canada, Southwest Airlines και United Airlines. Επιπλέον, η Deloitte — η οποία είναι επίσης μέρος των προγραμμάτων Air Canada και United — ανακοίνωσε συμφωνίες τόσο με την American Airlines όσο και με τη Delta για την αγορά βιώσιμων καυσίμων.

Η Microsoft έχει συμφωνίες με την Alaska Airlines και την KLM, βάσει των οποίων αγοράζει πιστώσεις βιώσιμων καυσίμων για να αντισταθμίσει τα ταξίδια στις πιο πολυσύχναστες διαδρομές της.