Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines , Ed Bastian , αποκάλυψε τους αριθμούς του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19.

Σύμφωνα με τον Bastian , 8.000 από τους 75.000 υπαλλήλους της Delta Air Lines βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Το γεγονός ότι περίπου το 11% του εργατικού δυναμικού της αεροπορικής εταιρείας βρέθηκε θετικό στον COVID-19 συνέβαλε στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είπε ο Bastian .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος προέβλεψε επίσης απώλειες για την αεροπορική εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της μη προβλεψιμότητας του COVID-19 και των νέων ταχέως διαδεδομένων στελεχών όπως η Omicron.

Αργότερα πρόσθεσε ότι μόνο το 1% των πτήσεων ακυρώθηκαν από την αεροπορική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Η Delta Air Lines ήταν μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες που ακύρωσαν πτήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς αγωνιζόταν να συμμορφωθεί με τις οδηγίες υγείας για τον COVID-19.

Μαζικές ακυρώσεις λόγω του COVID-19 και σοβαρών χειμερινών καταιγίδων ανάγκασαν τη Delta να αναφέρει ζημία 408 εκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Τον Δεκέμβριο, ο Bastian συνυπέγραψε μια επιστολή ζητώντας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να συντομεύσει τη σύσταση απομόνωσής του από 10 ημέρες σε πέντε ημέρες για να βοηθήσει με τις ελλείψεις προσωπικού, μια κίνηση που επικρίθηκε από την Ένωση Αεροσυνοδών.

Λίγες ημέρες αργότερα, η σύσταση συντομεύτηκε σε πέντε ημέρες απομόνωσης μετά από θετικό τεστ COVID-19, εάν ήταν ασυμπτωματικό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, ανακοίνωσε επίσης 3.000 θετικές μολύνσεις COVID-19 μεταξύ του 70.000 προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιβάλλοντας μειωμένα προγράμματα για την εταιρεία.