Την Παρασκευή, η Ολλανδία σημείωσε εθνικό ημερήσιο ρεκόρ με περισσότερες από 35.000 νέες μολύνσεις, αν και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα ποσοστά νοσηλείας μειώνονται.

Ολλανδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η χώρα θα χαλαρώσει ορισμένους από τους σκληρούς περιορισμούς για τον COVID-19, με τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής να επιτρέπεται να ανοίγουν μέχρι τις 5 το απόγευμα .

O πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί σε μη απαραίτητες επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά το Σάββατο, παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων στην Ολλανδία .

“Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και αυτό σημαίνει επίσης ότι παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο”, είπε ο Rutte .

Οι επιχειρήσεις και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που ανοίγουν ξανά θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες υγείας για τον COVID-19 που επιβάλλουν την υιοθέτηση μέτρων όπως η κοινωνική απόσταση και η κάλυψη.

Εν μέσω διαμαρτυριών από εκείνες τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι καφετέριες δεν περιλαμβάνονται στη νέα παραγγελία και πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Ήταν πολύ νωρίς για να ανοίξουν ξανά όλες οι επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Rutte .

Ορισμένα εστιατόρια στην Ολλανδία είχαν ήδη αψηφήσει τους περιορισμούς της χώρας, οι οποίοι είναι από τους πιο σκληρούς στην Ευρώπη. Εκείνοι στο Valkenburg, στο νότιο τμήμα της χώρας, άνοιξαν ξανά νωρίς με την ευλογία του δημάρχου της πόλης και πολλοί άλλοι δήμοι έχουν υποσχεθεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους τις επόμενες ημέρες.

Οι ολλανδικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυστηρό lockdown από τον Δεκέμβριο εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19. Την Παρασκευή, η Ολλανδία σημείωσε εθνικό ημερήσιο ρεκόρ με περισσότερες από 35.000 νέες μολύνσεις, αν και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα ποσοστά νοσηλείας μειώνονται.