Τα στοιχεία κίνησης για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι σχεδόν 640.000 επιβάτες πέταξαν με τη Norwegian κατά τη διάρκεια του μήνα. Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

« Παραδοσιακά ο Ιανουάριος είναι μια πιο ήσυχη περίοδος για τη ζήτηση επιβατών, ωστόσο, τα στοιχεία επηρεάστηκαν επίσης από την ταχεία εξάπλωση του ιού Omicron και τα σχετικά μέτρα και περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση », έγραψε η αεροπορική εταιρεία σε δελτίο τύπου.

« Γνωρίζουμε ότι υπάρχει περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια, οι τελευταίες διεθνείς ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα της κοινωνίας και την άρση των περιορισμών είχαν θετική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες προγραμματίζουν και κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η Norwegian είναι έτοιμη να προσαρμόσει την παραγωγική της ικανότητα σε αυτήν την αυξημένη μελλοντική ζήτηση και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πιστούς πελάτες μας στο πλοίο », δήλωσε ο Geir Karlsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian.

Η Norwegian είχε 637.376 επιβάτες τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 74.224 τον Ιανουάριο του 2021. Ο συντελεστής φόρτωσης ήταν 70%. Η χωρητικότητα (ASK) ήταν 1.298 εκατομμύρια θέσεις χιλιόμετρα, ενώ η πραγματική επιβατική κίνηση (RPK) ήταν 905 εκατομμύρια θέσεις χιλιόμετρα. Τον Ιανουάριο, η Norwegian είχε κατά μέσο όρο 45 αεροσκάφη σε λειτουργία και το 99,2% των προγραμματισμένων πτήσεων πραγματοποιήθηκαν. Η ακρίβεια ήταν 85,9%.