Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) έχει προβλέψει ότι ο τουριστικός τομέας των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακάμψει έντονα φέτος.

Αποκλείοντας περαιτέρω επιπτώσεις από τον Covid-19, ο τομέας θα μπορούσε να έχει συνεισφορά 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΑΕΠ, υπερβαίνοντας τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 6,2%.

Οι ειδήσεις για την ισχυρή ανάκαμψη ακολουθούν τα σταθερά κέρδη στον κλάδο το 2021 και σηματοδοτούν την ευπρόσδεκτη επιστροφή ενός από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναταραχής.

«Η πιο πρόσφατη πρόβλεψή μας δείχνει ότι η ανάκαμψη αυξάνεται σημαντικά φέτος καθώς τα ποσοστά μόλυνσης υποχωρούν και οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επωφελούνται από την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο και τα ενισχυτικά», δήλωσε η Τζούλια Σίμπσον, διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

«Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μειώνονται και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επιστρέφει, αναμένουμε μια ευπρόσδεκτη απελευθέρωση της περιορισμένης τουριστικής ζήτησης. Αυτό, μαζί με αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη με γνώμονα τους καταναλωτές, δημιουργεί μια ανοδική προοπτική για τον κλάδο».

Το WTTC προβλέπει επίσης ότι η απασχόληση στον τομέα θα μπορούσε επίσης να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, φτάνοντας σχεδόν τις 16,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 200.000 θέσεις εργασίας.

«Τα καλά νέα είναι ότι η προοπτική μας δίνει ένα σαφές μήνυμα: Εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ο τουριστικός τομέας μπορεί να ανακάμψει για να προσφέρει οικονομικά οφέλη και οφέλη για την απασχόληση που δεν είχαμε δει από πριν από την πανδημία», δήλωσε ο Simpson. «Ενθαρρύνουμε τους παγκόσμιους ηγέτες να εξετάσουν τα οικονομικά οφέλη και τα οφέλη για την απασχόληση από την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να μετακινούνται ελεύθερα».