Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbus υπέγραψε συμφωνία με την πόλη Τσενγκντού και την εταιρεία Tarmac Aerosave για την ανάπτυξη του πρώτου κέντρου εξυπηρέτησης «κύκλου ζωής» αεροσκαφών στην Κίνα.

Αυτή η συμφωνία θα καλύπτει μια σειρά δραστηριοτήτων από τη στάθμευση και την αποθήκευση αεροσκαφών, έως τη συντήρηση, αναβαθμίσεις, μετατροπές, υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης και ανακύκλωσης για διάφορους τύπους αεροσκαφών.

«Αυτή είναι άλλη μια συγκεκριμένη συμβολή στην αναζήτηση της αεροπορικής βιομηχανίας για βιωσιμότητα, υποστηρίζοντας την αρχή της κυκλικής οικονομίας σύμφωνα με τον σκοπό της Airbus να πρωτοπορήσει στην αειφόρο αεροδιαστημική, δήλωσε ο Klaus Roewe, ανώτερος αντιπρόεδρος της Airbus.

Η σταδιακή κατάργηση των αεροσκαφών στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα 20 χρόνια.

Η Airbus έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην περιοχή. Και αυτό το one-stop-shop (το πρώτο στην Κίνα και εκτός Ευρώπης) θα προσφέρει στην Airbus μια καλή θέση στην αγορά υπηρεσιών «δεύτερης ζωής» των κινεζικών αεροσκαφών».

Η επίσημη συμφωνία για τη διαμόρφωση αυτής της βιομηχανικής συνεργασίας σχεδιάζεται να υπογραφεί μεταξύ των εταίρων στα μέσα του 2022.
Η έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου προγραμματίζεται για τα τέλη του 2023, με την επιφύλαξη των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η Tarmac Aerosave θα προσφέρει στο έργο την 15ετή αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της στην οικολογική αποσυναρμολόγηση αεροσκαφών.

Με έδρα στο ίδιο κέντρο, η θυγατρική Satair της Airbus θα αποκτήσει γηρασμένα αεροσκάφη. Θα εμπορευτεί και θα διανείμει τα χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά που θα προκύψουν για να ολοκληρώσει το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών κύκλου ζωής.

Η νέα εγκατάσταση της Airbus στην Κίνα, θα καλύπτει επιφάνεια 690.000 τ.μ. με χωρητικότητα αποθήκευσης 125 αεροσκαφών.