Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα νέο τουριστικό συγκρότημα στη Ρόδο έχουν στα σκαριά τρεις Ισραηλινοί επενδυτές. Το project περιλαμβάνει εκτός από τη δημιουργία ενός 4 αστέρων ξενοδοχείου, και την ανάπτυξη 20 παραθεριστικών κατοικιών, ισόγειων ή διώροφων.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό των επενδυτών -που πήρε χθες το «πράσινο φως» από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού-, θα κατασκευαστούν 17 πισίνες για τους επισκέπτες του πολυτελούς θερέτρου που θα αναπτυχθεί δίπλα στην παραλία Τραουνού στο νησί των Ιπποτών. Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «THE TRIO J.M.G. ΙΚΕ», με το αρχικό κεφάλαιό της να έχει οριστεί σε 12.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η παρούσα έγκριση δίδεται με τους εξής όρους:

  1. Οι υπολειπόμενες εκσκαφικές εργασίες θα γίνουν με επίβλεψη εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, μετά από έγκαιρη ειδοποίηση και σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων οι εργασίες θα διακοπούν αμέσως για να γίνει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η δυνατότητα και ο τρόπος συνέχισής τους, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 6 του Ν. 4858/2021.
  2. Οποιαδήποτε μελλοντική κτηριακή προσθήκη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ή άλλου είδους εγκατάσταση θα γίνει ύστερα από έγκριση της Εφ.Α. Δωδ/σου, η οποία και θα πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε τυχόν αναγκαία μετατροπή ή αναθεώρηση του γενικού σχεδιασμού και κατά προέκταση της οικοδομικής άδειας».