Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το ποσοστό ανεργίας στον τουριστικό τομέα στην Ισπανία, είναι δύο μονάδες κάτω από τα επίπεδα πριν την πανδημία.
Συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του 2021 ήταν 10,1% σε σύγκριση με 12,1% το ίδιο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την Turespaña.

Σύμφωνα με την εθνική τουριστική αρχή της Ισπανίας, η συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση του Ιανουάριο αυξήθηκε για έναν συνεχόμενο μήνα με 232.614 νέους απασχολούμενους στη χώρα.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Reyes Maroto, δήλωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση ακολουθεί μια στρατηγική για τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού μοντέλου, με την στήριξη από κονδύλια της ΕΕ, για ανάκαμψη.

Πρόσφατα στοιχεία από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού (EPA) αποκάλυψαν επίσης σχετικά με τις τουριστικές δραστηριότητες, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων εργαζομένων έφτασε στα 2.458.824 άτομα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Που σημαίνει αύξηση από το έτος σε έτος κατά 12,2% και 266.629 εργαζόμενους περισσότερους. σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι αυξήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.
Η συνολική απασχόληση αυξήθηκε κατά 841.000 εργαζομένους, εκ των οποίων το 31,7% ήταν σε τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η Κοινωνική Ασφάλιση κατέγραψε περίπου 2.239.014 υπαλλήλους, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 11,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021.
Σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, ο Νοέμβριος αυξήθηκε σε πάνω από 29.320 θέσεις εργασίας. Οι αριθμοί δείχνουν ότι καταγράφηκαν 100.000 περισσότεροι εργαζόμενοι σε σύγκριση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2020.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η Ανδαλουσία, η κοινότητα της Βαλένθιας, η Καταλονία, η Κοινότητα της Μαδρίτης και οι Κανάριοι Νήσοι είναι οι Αυτόνομες Κοινότητες που έχουν τις μεγάλες αυξήσεις όσον αφορά στην απασχόληση στον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης και στα ταξιδιωτικά γραφεία.

Επιπλέον, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο αριθμός των διεθνών εργαζομένων που απασχολούνται σε διαφορετικές θέσεις εργασίας στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 9,20%.