Η ταξιδιωτική πλευρά του TikTok έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του δημοφιλούς φαινομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ταξιδιωτικοί influencers της εν λόγω πλατφόρμας δημιουργούν νέες τάσεις, παρουσιάζοντας δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς προορισμούς. Παράλληλα ενθαρρύνουν τον κόσμο να τους εξερευνήσει εικονικά αν όχι αυτοπροσώπως.

Μια νέα μελέτη από το Next Vacay συνδύασε πληροφορίες για τα κορυφαία ταξιδιωτικά αξιοθέατα στο TikTok μαζί με τις βαθμολογίες του Trip Advisor. Αυτές αφορούσαν τις καιρικές συνθήκες, την επισκεψιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των προορισμών.

Τα δέκα κορυφαία trending αξιοθέατα που έγιναν ακόμη πιο διάσημα από το TikTok είναι τα εξής.

1. Disney World, Ορλάντο, Η.Π.Α

Το Disney World είναι απίστευτα δημοφιλές τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα. Είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok αυτή τη στιγμή. Έχει πάνω από 8,6 δισεκατομμύρια προβολές.

2. Μπουρτζ Χαλίφα, Ντουμπάι, ΗΑΕ

Το ψηλότερο κτίριο σε ολόκληρο τον κόσμο λάμπει σαν φάρος στον ουρανό της ερήμου τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο. Με 1,9 δισεκατομμύρια προβολές, ο ουρανοξύστης είναι το δεύτερο αξιοθέατο με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο.

3. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία

Ένα από τα πιο εμβληματικά παριζιάνικα αξιοθέατα είναι ο Πύργος του Άιφελ.  Από βίντεο που δείχνουν τον ρομαντικό πύργο σε όλους τους τύπους καιρού, συμπεριλαμβανομένης της θέας στον ορίζοντα του Παρισιού. Διαθέτει πάνω από 719 εκατομμύρια προβολές.

4. Ταζ Μαχάλ, Άγκρα, Ινδία

Μια τραγική ιστορία αγάπης ζωντανεύει στο TikTok όταν ταξιδιώτες κινηματογραφούν τις εμπειρίες τους από την περιοδεία τους στο Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα της Ινδίας. Χτισμένος ως ένας πλούσιος τάφος για την αγαπημένη σύζυγο ενός αυτοκράτορα Mughal, σήμερα τα σώματα τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του είναι ενταφιασμένα μέσα. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα σε όλη την Ινδία και είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok. Έχει πάνω από 377 εκατομμύρια προβολές.

5. Γκραν Κάνυον, Αριζόνα, ΗΠΑ

Το εκπληκτικό Grand Canyon είναι ένα γεωλογικό θαύμα. Δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ορισμένοι από τους οποίους δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους στο TikTok για να τις δει ο υπόλοιπος κόσμος. Το πέμπτο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της εφαρμογής, έχει λάβει πάνω από 273 εκατομμύρια προβολές.

6. Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ

Το λαμπερό Las Vegas Strip στο Λας Βέγκας είναι εύκολα ένας από τους πιο εμβληματικούς δρόμους διασκέδασης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει λάβει πάνω από 259 εκατομμύρια προβολές.

7. Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Η γέφυρα Golden Gate είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα αρχιτεκτονικής στη Δυτική Ακτή του έθνους. Είτε είναι γυρισμένο να λάμπει κόκκινο στον ήλιο είτε να παρασύρεται σε ένα απόκοσμο μονοπάτι ομίχλης. Οι TikTokers λατρεύουν να παρακολουθούν βίντεο από το έβδομο πιο δημοφιλές αξιοθέατο, το οποίο έχει κερδίσει πάνω από 118 εκατομμύρια προβολές.

8. Φράγμα Χούβερ, Νεβάδα, ΗΠΑ

Ένα μηχανολογικό θαύμα, το φράγμα Hoover είναι το όγδοο πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, λαμβάνοντας σχεδόν 70 εκατομμύρια προβολές. Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο, επομένως συνιστάται να επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο καιρός είναι πιο ήπιος και τα πλήθη είναι μικρότερα.

9. Εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι, Καλιφόρνια, Η.Π.Α

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite είναι ένα εκπληκτικό φυσικό θαύμα που αξίζει την αναγνώριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που λαμβάνει. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τα 1.100 τετραγωνικά μίλια του πάρκου κάθε χρόνο, με το καλοκαίρι να είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε τη φυσική ομορφιά του. Έχει λάβει περισσότερες από 59 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

10. Στόουνχετζ, Αγγλία

Τέλος, το δέκατο πιο δημοφιλές αξιοθέατο σε όλο τον κόσμο στο TikTok είναι το Stonehenge. Αυτό το μυστηριώδες κομμάτι αρχιτεκτονικής προσελκύει πλήθη κάθε χρόνο, αλλά ο χώρος του στο TikTok έχει λάβει σχεδόν 52 εκατομμύρια προβολές.