Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης κα Sim Ann, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη χώρα μας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το άριστο επίπεδο που διέπει τις σχέσεις Ελλάδος – Σιγκαπούρης επιδέχεται σημαντικής βελτίωσης, ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας για την προώθηση εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ειδικότερα, οι δυο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στη δυναμική που υφίσταται σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η υψηλή τεχνολογία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κατασκευές και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε τη σημασία προστασίας των ελληνικών Γεωγραφικών Ενδείξεων στην αγορά της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών ΕΕ-Σιγκαπούρης, που υπεγράφη το 2018. Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο η Συμφωνία Προστασίας Επενδύσεων, όσο και η Συμφωνία-πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας ΕΕ-Σιγκαπούρης αποτελούν το κατάλληλο συμβατικό πλαίσιο για ενδυνάμωση των εκατέρωθεν σχέσεων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και των ομόλογων φορέων της Σιγκαπούρης, ενώ επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία στο πεδίο της αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.