Σύνταξη: tourismtoday.gr

Όταν πρόκειται για κράτηση ξενοδοχείου, οι ταξιδιώτες συνήθως στρέφονται σε ένα όνομα που γνωρίζουν ή εμπιστεύονται.
Οι ταξιδιωτικοί ειδικοί στο Bounce έχουν κατατάξει τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο με βάση τις μέσες βαθμολογίες χρηστών, τη δημοτικότητα, τη διαθεσιμότητα, τα έσοδα και τον αριθμό των τοποθεσιών πέντε αστέρων.

Η κατάταξη βασίστηκες στις κριτικές επισκεπτών από ιστότοπους όπως το Bestcompany, το Facebook και το Trustpilot και στον αριθμό των ετήσιων παγκόσμιων αναζητήσεων Google από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022 για κάθε ξενοδοχείο.

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο

1. Hilton Hotels & Resorts

Είναι η κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων στον πλανήτη με βάση όλους τους βασικούς παράγοντες, όπως η δημοτικότητα, η διαθεσιμότητα, τα έσοδα και οι αξιολογήσεις.
Το Hilton είναι επίσης ένα καυτό θέμα στο Google, συγκεντρώνοντας 8,75 εκατομμύρια αναζητήσεις μόνο τους τελευταίους 12 μήνες.

2. Holiday Inn

Το Holiday Inn με έδρα την Ατλάντα είναι φαινομενικά παντού και λειτουργεί σε σχεδόν 1.200 τοποθεσίες σε έως και 54 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Επιπλέον, με ετήσιο όγκο αναζητήσεων στο Google πάνω από 25,4 εκατομμύρια, το Holiday Inn είναι εύκολα η πιο περιζήτητη αλυσίδα ξενοδοχείων στον ιστό.

3. Four Seasons

Η επωνυμία ξενοδοχείων Four Seasons έχει 122 ακίνητα σε 47 χώρες με εκτιμώμενα ετήσια έσοδα 2,1 δις δολαρίων.
Περισσότερα από 100 από αυτά τα ακίνητα έχουν λάβει αξιολογήσεις πέντε αστέρων.

4. Sheraton Hotels & Resorts

Οι ταξιδιώτες δεν είναι φειδωλοί όταν πρόκειται να επαινέσουν τη φιλικότητα του προσωπικού και την άνεση των δωματίων του Sheraton, βοηθώντας τη μάρκα Marriott να πετύχει βαθμολογία αλυσίδας ξενοδοχείων 6,25 στα 10 και να κατακτήσει την τέταρτη θέση συνολικά.

5. DoubleTree by Hilton

Η εξαιρετικά δημοφιλής επωνυμία DoubleTree του Hilton κατατάσσεται ως η πέμπτη καλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας εντυπωσιακά 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα και περισσότερες από 11 εκατομμύρια ετήσιες αναζητήσεις στο Google.

6. JW Marriott

Μια άλλη κλασική επωνυμία Marriott, η JW Marriott διαπρέπει επίσης ως προς τις κριτικές επισκεπτών, κερδίζοντας 4,9 στα 5.
Ωστόσο, η JW Marriott μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από διπλάσια ακίνητα από τη θυγατρική της και σχεδόν τρεις φορές περισσότερες ετήσιες αναζητήσεις στη Google.

7. St Regis Hotels & Resorts

Η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων St. Regis Hotels & Resorts είναι μακράν η αλυσίδα ξενοδοχείων με τις καλύτερες κριτικές από τις πολλές επωνυμίες που ανέλυσε το Bounce, σημειώνοντας 5 στα 5 μέση βαθμολογία αξιολόγησης χρηστών.

8. Ritz-Carlton

Ένα εμπορικό σήμα συνώνυμο της πολυτέλειας, το Ritz-Carlton συγκαταλέγεται στις αλυσίδες ξενοδοχείων με τις καλύτερες κριτικές (4,2 από 5) με παρουσία σε 30 διαφορετικές χώρες.
Επιπλέον, σχεδόν το μισό χαρτοφυλάκιο της μάρκας περιλαμβάνει τοποθεσίες πέντε αστέρων, βοηθώντας την να πετύχει βαθμολογία αλυσίδας ξενοδοχείων 5,58 στα 10.

9. Crowne Plaza

Το Crowne Plaza, μια από τις καλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων για τους οπαδούς του Major League Baseball. Κερδίζει πολύ μέσο όρο βαθμολογίας κριτικής χρήστη (3,4 στα 5) και συγκεντρώνει περισσότερο ενδιαφέρον στην αναζήτηση Google.

10. Days Inn by Wyndham

Με βαθμολογία αλυσίδας ξενοδοχείων 4,92 στα 10, η επωνυμία Wyndham Hotels & Resorts Days Inn ολοκληρώνει την λίστα με τα 10 κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο.
Τα 1.551 διαθέσιμα ξενοδοχεία του είναι μακράν τα περισσότερα από οποιαδήποτε αλυσίδα στο top 10.
Το 2,7 μέσος όρος αξιολόγησης χρηστών είναι το χαμηλότερο της λίστας.